Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАМНА СТРАНА ЕВРОВИЗИЈЕ: Највећи СКАНДАЛИ који су обележили чувено такмичење (ФОТО)

Евровизија није само чиста забава и љубав, током година пратили су је скандали и политичке свађе

1652599991_______________________________________________________________________________256800009090966600665699965970080.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Финале овогодишњег такмичења за Песму Евровизије пратили су милиони људи, ипак, иза бљештавих костима и смешних песама, крије се тамна страна чувеног такмичења.

Последњих неколико година, такмичење је било уплетено у спорове због политичких антипротестних песама, навода о узимању дроге и оптужби за варање, да споменемо само неке. Имајући то на уму, ево погледа на неке од скандала који су погодили Евровизију последњих година.

Политичке тензије

Украјина се 2019. повукла са Евровизије након што се њен процес селекције уплео у политички спор око наступа у Русији.

Прочитајте још: ОВЕ земље нису дале Констракти НИЈЕДАН ПОЕН! "Када сам видела гласове жирија, мислила сам да ово не пролази"

Поп певачица Марув је победила на јавном гласању, али је одлучила да се повуче са такмичења, рекавши да је одбила да буде 'политичко оруђе'.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Мирор је објавио да је 31-годишња певачица рекла да је од ње затражено да потпише уговор у којем каже да неће наступати у Русији уочи такмичења.

Марув, правог имена Ана Корсун, рекла је да је спремна да прихвати овај услов, али је тврдила да би је друге клаузуле учиниле 'алатом' за пропаганду. Она је у изјави рекла: „Ја сам музичар, а не оруђе политичке сцене“.

Кршење правила

Белорусији је прошле године забрањено учешће на Евровизији због тога што је одлучила да пошаље политичке антипротестне песме.

Земља је гушила антивладине протесте који се одржавају против председника Александра Лукашенка.

„Дејли стар“ извештава да је Белорусија 2021. године покушала да у више наврата пошаље песме „против неслагања“, које је одабрао белоруски јавни сервис БТРЦ.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Названа "I will teach you", песма је укључивала редове „Научићу те да ходаш по жици / Бићеш срећан због свега… Научићу те да држиш линију“, за коју се сматрало да укључује „подсвесне политичке призвуке и значења“.

За другу песму је такође речено да је превише политичка, а Белорусија је касније избачена из такмичења након што је одбила да исправи песму или пронађе другу песму.

Превара

Прошле године појавила се забринутост да је наводни новац пореских обвезника коришћен да се покуша да се манипулише квотама клађења у корист "Je Me Casse", коју пева малтешки Destiny Chukunyere.

Миррор је 2021. објавио да је министар Кармело Абела наредио ревизију потрошње након што је одбор малтешке телевизије ПБС, који је одговоран за улазак, изазвао страх од „финансијског лошег управљања“.

Прочитајте још: Ко је победник Евровизије? Био је фаворит на кладионицама, а сада је покорио и ЕВРОПУ (ВИДЕО)

Два извора кажу да је Малта дала 650.000 евра између Малтешке управе за туризам и ПБС-а.

Извори су рекли да је један инсајдер ПБС-а признао да је део буџета потрошен на финансирање страних држављана који се кладе на Дестини, објавио је Тајмс оф Малта.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Један стручњак за клађење на Евровизији је тада рекао: „Тврди се да је Малта улагала новац у Бетфаир да би Дестини остао фаворит. Они знају да то ствара позитиван ПР и осигурава да гледаоци обрате више пажње."

Малта је завршила на 7. месту са 255 бодова.

Оптужбе о дрогама

Метал рок група Манескин крунисана је за шампиона на прошлогодишњој Евровизији, победивши Францускињу Барбару Прави захваљујући гласовима јавности.

Међутим, њихов тријумфални тренутак био је донекле засењен када је Дамиано лажно оптужен за узимање илегалних дрога током финала уживо од стране гледалаца, који су га приметили како спушта главу иза канте пића.

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Бенд је брзо прешао на свој званични налог на Инстаграму да негира да се Дамиано дрогирао, написавши: „Ми смо заиста ПРОТИВ дроге и никада нисмо користили кокаин. Спремни смо да се [тестирамо], јер немамо шта да кријемо.“ Веран својој речи, Дамиано је касније прошао тест на дрогу.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas