Oglas
· · Komentari: 0

TAMNA STRANA EVROVIZIJE: Najveći SKANDALI koji su obeležili čuveno takmičenje (FOTO)

Evrovizija nije samo čista zabava i ljubav, tokom godina pratili su je skandali i političke svađe

1652599991_______________________________________________________________________________256800009090966600665699965970080.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub
Oglas

Finale ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije pratili su milioni ljudi, ipak, iza blještavih kostima i smešnih pesama, krije se tamna strana čuvenog takmičenja.

Poslednjih nekoliko godina, takmičenje je bilo upleteno u sporove zbog političkih antiprotestnih pesama, navoda o uzimanju droge i optužbi za varanje, da spomenemo samo neke. Imajući to na umu, evo pogleda na neke od skandala koji su pogodili Evroviziju poslednjih godina.

Političke tenzije

Ukrajina se 2019. povukla sa Evrovizije nakon što se njen proces selekcije upleo u politički spor oko nastupa u Rusiji.

Pročitajte još: OVE zemlje nisu dale Konstrakti NIJEDAN POEN! "Kada sam videla glasove žirija, mislila sam da ovo ne prolazi"

Pop pevačica Maruv je pobedila na javnom glasanju, ali je odlučila da se povuče sa takmičenja, rekavši da je odbila da bude 'političko oruđe'.

Foto: Printskrin/Jutjub

Miror je objavio da je 31-godišnja pevačica rekla da je od nje zatraženo da potpiše ugovor u kojem kaže da neće nastupati u Rusiji uoči takmičenja.

Maruv, pravog imena Ana Korsun, rekla je da je spremna da prihvati ovaj uslov, ali je tvrdila da bi je druge klauzule učinile 'alatom' za propagandu. Ona je u izjavi rekla: „Ja sam muzičar, a ne oruđe političke scene“.

Kršenje pravila

Belorusiji je prošle godine zabranjeno učešće na Evroviziji zbog toga što je odlučila da pošalje političke antiprotestne pesme.

Zemlja je gušila antivladine proteste koji se održavaju protiv predsednika Aleksandra Lukašenka.

„Dejli star“ izveštava da je Belorusija 2021. godine pokušala da u više navrata pošalje pesme „protiv neslaganja“, koje je odabrao beloruski javni servis BTRC.

Foto: Printskrin/Jutjub

Nazvana "I will teach you", pesma je uključivala redove „Naučiću te da hodaš po žici / Bićeš srećan zbog svega… Naučiću te da držiš liniju“, za koju se smatralo da uključuje „podsvesne političke prizvuke i značenja“.

Za drugu pesmu je takođe rečeno da je previše politička, a Belorusija je kasnije izbačena iz takmičenja nakon što je odbila da ispravi pesmu ili pronađe drugu pesmu.

Prevara

Prošle godine pojavila se zabrinutost da je navodni novac poreskih obveznika korišćen da se pokuša da se manipuliše kvotama klađenja u korist "Je Me Casse", koju peva malteški Destiny Chukunyere.

Mirror je 2021. objavio da je ministar Karmelo Abela naredio reviziju potrošnje nakon što je odbor malteške televizije PBS, koji je odgovoran za ulazak, izazvao strah od „finansijskog lošeg upravljanja“.

Pročitajte još: Ko je pobednik Evrovizije? Bio je favorit na kladionicama, a sada je pokorio i EVROPU (VIDEO)

Dva izvora kažu da je Malta dala 650.000 evra između Malteške uprave za turizam i PBS-a.

Izvori su rekli da je jedan insajder PBS-a priznao da je deo budžeta potrošen na finansiranje stranih državljana koji se klade na Destini, objavio je Tajms of Malta.

Foto: Printskrin/Jutjub

Jedan stručnjak za klađenje na Evroviziji je tada rekao: „Tvrdi se da je Malta ulagala novac u Betfair da bi Destini ostao favorit. Oni znaju da to stvara pozitivan PR i osigurava da gledaoci obrate više pažnje."

Malta je završila na 7. mestu sa 255 bodova.

Optužbe o drogama

Metal rok grupa Maneskin krunisana je za šampiona na prošlogodišnjoj Evroviziji, pobedivši Francuskinju Barbaru Pravi zahvaljujući glasovima javnosti.

Međutim, njihov trijumfalni trenutak bio je donekle zasenjen kada je Damiano lažno optužen za uzimanje ilegalnih droga tokom finala uživo od strane gledalaca, koji su ga primetili kako spušta glavu iza kante pića.

Foto: Printskrin/Jutjub

Bend je brzo prešao na svoj zvanični nalog na Instagramu da negira da se Damiano drogirao, napisavši: „Mi smo zaista PROTIV droge i nikada nismo koristili kokain. Spremni smo da se [testiramo], jer nemamo šta da krijemo.“ Veran svojoj reči, Damiano je kasnije prošao test na drogu.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas