· · Коментари: 0
ЕВРОВИЗИЈА

Ко је победник Евровизије? Био је фаворит на кладионицама, а сада је покорио и ЕВРОПУ (ВИДЕО)

Украјина је победник 66. такмичења за песму Евровизије које се одржало у Торину

1652570827_ukrajina.jpg
Фото: Профимедиа

Представници Украјине на овогодишњој Евровизији наступили су са песмом "Стефаниа" која је посвећена мајци певача групе, и која говори о изазовима једне мајке у данашњем свету. 

Прочитајте још: КОНСТРАКТА доживела ПЕХ у финалу Евровизије: Српска представница ипак остала прибрана на сцени (ВИДЕО)

Од самог почетака кладионице су биле сигурне да ће овај младић бити победник овогодишње Евровизије у Торину. Иако представници Украјине група Калуш оркестра, нису од жирија добили велики број гласова, публика је пресудила да наредна Евровизија ипак треба да се одржи у главном граду Украјине.

Велика борба до самог краја се водила између представника Аустралије и овогодишњег победника, али знатно мањи број гласова публике омогућио је победу Украјини, која је већ на самом старту одласка у Торино била фаворит.

Биографија

Калуш је основан 2019. године и добио је име по Псијуковом родном граду Калушу, у Ивано-Франковској области. Први музички спот групе за песму" Не маринуй" објављен је на њиховом званичном Yоутубе каналу 17. октобра 2019.

Након објављивања њиховог другог музичког спота "Ти гониш" у новембру 2019. Калуш је потписао уговор о снимању са америчком хип-хоп издавачком кућом Деф Јам Рецордингс.  Дана 19. фебруара 2021. изашао је деби албум групе Хотин, а у јулу 2021. године, Калуш заједно са репером Скофком објавили су други албум.

Калуша Оркестра

Калуш је 2021. најавио покретање паралелног пројекта Калуш оркестра, а за разлику од главног бенда, фокусирани су на реп са народним мотивима и украјинском традиционалном музиком. Главним члановима Калуш-а придружили су се мултиинструменталисти Тимофиј Музичук и Виталиј Дужик.

Калуша оркестра се 12. фебруара 2022. такмичио за право представљања Украјине на Песми Евровизије 2022. са песмом „Стефаниа“. У финалу националне селекције Видбир заузели су друго место са 14 бодова, а за победницу је изабрана, Алина Паш. Упркос томе што је дошао на друго место, бенду је понуђена шанса да представља Украјину након повлачења Паш због контроверзи у вези са њеном историјом путовања на Крим .

Наша представница Констракта, заузела је висок пласман освојивши 5. место на престижном такмичењу, што је Србију поново вратило у сам врх европских такмичења.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.