· · Коментари: 0

ТРИ ЗАГОНЕТКЕ које могу да одгонетну само ДЕТЕКТИВИ: Погледајте да ли имате таленат за решавање мистерија

Концентришите се и размишљајте "изван кутије"

1670493024_Foto-Shutterstock-detektiv.jpg
Фото: Схуттерсток

Ако сте одувијек сматрали да бисте били сјајан детектив, опробајте се у решавању неколико загонетки због којих ћете морати да размишљате ‘изван кутије’ и водите се и својом интуицијом.

Ових неколико загонетки је врло популарно на друштвеним мрежама, иако успешно може да их реши тек неколицина људи.

Зато, немојте очајавати ако запнете, него се концентришите и наставите да размишљате. У неким случајевима су битни ситни детаљи, док у другима морате да покажете маштовитост.

Па, да почнемо…

Прочитајте још: Шта ПРВО СЛОВО вашег имена може рећи о вама? Према мишљењу старих Латина оно има велику СИМБОЛИКУ

Питања:

1. Неко ту ‘мути’

Супруга је у недељу пронашла мртвог супруга и одмах обавестила полицију. Сви који су се налазили у кући су дали изјаве, које су гласиле овако:

Супруга је рекла да је спавала; батлер је рекао да је чистио; баштован је рекао да је брао поврће; собарица је рекла да је отишла да узме пошту; а кувар је рекао да је спремао доручак.

Једној од тих особа полиција је одмах ставила лисице на руке. Којој?

2. У којој соби умрети?

Убица сте и осудили су вас на смрт. Једини избор који вам је преостао је да уђете у једну од понуђених соба. У једној од њих је пожар, у другој вас чекају наоружани убице, а у трећој се налазе лавови који годинама нису јели.

Коју ћете изабрати?

3. Скоро савршен злочин

Супруг је ножем убио жену у аутомобилу. Нико то није видео, а и тела се решио тако да на њој није оставио никакве отиске прстију.

Такође, побринуо се и за то да нож баци с литице, и то на месту на којем га никада нико неће пронаћи.

Па ипак, само сат времена након што се вратио кући, назвао га је полицијски инспектор и замолио да дође на место злочина. Ухапшен је чим се појавио. Како је инспектор знао да је он убица?

Решења:

1. Собарици. У недељу се не доставља пошта.

2. Ако се у соби налазе лавови који годинама нису јели, сигурно су већ угинули.

3. Инспектор је само искушавао срећу. Није знао ко је убица, али му је све постало јасно када га супруг није питао где треба да дође.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.