Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
СЛОБОДНО ВРЕМЕ

Колико сте ИНТЕЛИГЕНТНИ? Ако решите ове ЗАГОНЕТКЕ, значи да сте ИЗНАД ПРОСЕКА

Свако од нас воли да провери колико се добро сналази са загонеткама, питалица и логичким питањима. Доносимо три која ће вам рећи колико сте интелигентни.

zagonetka.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Ево прилике да изоштите ум уз помоћ, само наизглед, једноставних загонетки. На вама је да за највише два минута покушате да решите ове три мозгалице.

Прочитајте још: Прошлог лета се појавио стидљиво, овог ће га носити СВИ

Тестови интелигенције су обично прилично опширни и трају по неколико сати. Међутим, већ са овим кратким тестом проверићете који је ниво ваше интелигенције.  

Прва загонетка

Прочитајте још:  На дан венчања, младина мама је урадила НЕОПРОСТИВУ СТВАР - о томе се данима прича на друштвеним мрежама

Окрени ме на једну страну и ја сам све. Прережи ме на пола и ја сам ништа. Шта сам ја?

Друго логичко питање

У језеру расту језерске руже. Сваки дан се удвостручи број језерских ружа. Како би прекриле цело језеро, језерским ружама треба 48 дана. Колико дана је потребно док језерске руже не прекрију пола језера?

Прочитајте још: ШТИПАЈТЕ, обојте или чупкајте, али средите ОБРВЕ на ова ТРИ начина

Трећа загонетка

Шта припада човеку, а други то чешће користе од њега самога?


Фото: Pixabay

Решења

Прочитајте још: Српски хирург открива која је ДАМА имала много пластичних операција, а ви ни НЕ СЛУТИТЕ!

1. Одговор је број 8.

2. Одговор је 47 дана. Језеро ће бити прекривено након 48 дана, а количина језерских ружа се сваки дан удвостручује, онда ће језеро дан раније бити пола покривено. 

3. Одговор је име. Ретко говоримо о себи у трећем лицу, други користе наше име чешће него ми сами. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas