Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕРИБДА ТИТА И ЈОВАНКЕ БРОЗ: Запросио ју је уз дирљиве речи, а она се нашла у чуду

Ево како је изгледала веридба најмоћнијег човека Југославије и 30 година млађе Јованке

1695458008_24833_titoijovankabroz_f.jpg
Фото: Репринт ТВ Новости
Oglas

Ускоро се навршава 10 година од смрти Јованке Броз, која је преминула 20. октобра 2013. године Београду у 89. години, а њен живот је обележила љубав са Јосипом Брозом Титом. Покојна прва дама Југославије испричала је једном приликом како ју је маршал питао да постане његова супруга.

Они су прво имали стриктно пословни однос, али се између њих брзо родила љубав, те се пар у тајности венчао у априлу 1953. године, када је она имала 28 година, а он 60.

Јосип Броз Тито је Јованку запросио на прелеп начин. Он је истакао да је његов живот био пун проблема, али се надао да ће уз њу пронаћи мир.

- Мој живот био је тежак, испуњен стресовима, личним губицима, свакојаким недаћама и осећам да бих с тобом напокон осигурао спокој и срећу - речи су којима је он питао Јованку да постане његова супруга.

Др Александар Матуновић, некадашњи лични лекар покојног председника Југославије, у својој књизи "Јованка Броз, Титова сувладарка" записао је њену исповест о томе како се осетила након што ју је Броз запросио.

- Сувишно је причати колико сам била изненађена и збуњена. Па, ја сам била девојка из средине с патријархалним погледима! Мени је разлика у годинама искључивала помисао на такву везу. Осим тога, била сам – неће бити нескромно да то кажем – допадљивог изгледа и имала сам више удварача - рекла је Јованка.

Иако су када ју је запросио били заједно већ пет година, она је била изненађена. Више од три деценије разлике у годинама прво јој је сметало, али се касније с њом помирила, признала је.

- Разлика у годинама је била велика, али ја је нисам осетила. Тито је био пун енергије, виталан - искрена је била Јованка.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas