Oglas
· · Komentari: 0

VERIBDA TITA I JOVANKE BROZ: Zaprosio ju je uz dirljive reči, a ona se našla u čudu

Evo kako je izgledala veridba najmoćnijeg čoveka Jugoslavije i 30 godina mlađe Jovanke

1695458008_24833_titoijovankabroz_f.jpg
Foto: Reprint TV Novosti
Oglas

Uskoro se navršava 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra 2013. godine Beogradu u 89. godini, a njen život je obeležila ljubav sa Josipom Brozom Titom. Pokojna prva dama Jugoslavije ispričala je jednom prilikom kako ju je maršal pitao da postane njegova supruga.

Oni su prvo imali striktno poslovni odnos, ali se između njih brzo rodila ljubav, te se par u tajnosti venčao u aprilu 1953. godine, kada je ona imala 28 godina, a on 60.

Josip Broz Tito je Jovanku zaprosio na prelep način. On je istakao da je njegov život bio pun problema, ali se nadao da će uz nju pronaći mir.

- Moj život bio je težak, ispunjen stresovima, ličnim gubicima, svakojakim nedaćama i osećam da bih s tobom napokon osigurao spokoj i sreću - reči su kojima je on pitao Jovanku da postane njegova supruga.

Dr Aleksandar Matunović, nekadašnji lični lekar pokojnog predsednika Jugoslavije, u svojoj knjizi "Jovanka Broz, Titova suvladarka" zapisao je njenu ispovest o tome kako se osetila nakon što ju je Broz zaprosio.

- Suvišno je pričati koliko sam bila iznenađena i zbunjena. Pa, ja sam bila devojka iz sredine s patrijarhalnim pogledima! Meni je razlika u godinama isključivala pomisao na takvu vezu. Osim toga, bila sam – neće biti neskromno da to kažem – dopadljivog izgleda i imala sam više udvarača - rekla je Jovanka.

Iako su kada ju je zaprosio bili zajedno već pet godina, ona je bila iznenađena. Više od tri decenije razlike u godinama prvo joj je smetalo, ali se kasnije s njom pomirila, priznala je.

- Razlika u godinama je bila velika, ali ja je nisam osetila. Tito je bio pun energije, vitalan - iskrena je bila Jovanka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas