Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРЕМЕ ОПУШТАЊА

Заборавите дрвеће, ГРЛИТЕ КРАВЕ! Ово је најделотворнија антистрес терапија, ево и зашто (ВИДЕО)

Ово је потпуно природан начин за нормализацију нивоа кортизола, хормона стреса који се активира као одговор организма на стрес.

1604356389_krava.png
Фото: Pixabay
Oglas

Брбљање, нега и мирисање биљака, грљење дрвећа, размењивање нежности са домаћин животињама. Ово су најпопуларнији начини за лечење стреса у организму, али ипак све их је засенио најновији метод релаксације - грљење крава!

Прочитајте још: Знамо да ЗЕЛЕНИ ЧАЈ помаже у МРШЉАВЉЕЊУ, а ЦРНИ?

Идеалан природан начин за решење стреса, без нежељених ефеката коначно је стигао. Грљење крава најбољи је начин за враћање нивоа кортизола на нормалан ниво, тврде стручњаци. Овај облик велнеса проширио се светом из Холандије, где је добио назив "koe knuffelen" и установљен као најприроднији начин за враћање осмеха на лица услед свакодневног стреса. 

Прочитајте још: Испод ове зелене ОАЗЕ крије се нешто невероватно (ВИДЕО)

Пракса мажења крава требало би да смањи стрес код људи ослобађањем везивног хормона окситоцина.

Зашто краве?

Краве су одабране због њихове посебно високе телесне температуре и мирног понашања.

Уколико се не налазите у близини фарме, мажење мањих домаћих животиња смањиће високи крвни притисак и пружити ефекте опуштања

- Краве су врло опуштене животиње, не боре се, не упадају у невоље. Дођете на поља и имамо специјалне краве за загрљаје, а можете чак и лежати поред њих - објашњава холандски фармер, који је установио и промовисао ову идеју за лечење стреса.

Прочитајте још: Да ли ТРЕБА оставити ДЕТЕ САМО У КУЋИ? У ШОКАНТНИМ случајевима је то (НЕ) ОПРАВДАНО

Фарме у Сједињеним Државама и Швајцарској такође су прихватиле ово помодарство, што, према студији из 2007. године у часопису Applied Animal Behaviour Science, такође доноси добробити и самим кравама.

Истраживачи су открили да, када се животиње трљају, масирају или мазе, оне такође доживљавају опуштање и задовољство. То сугерише да краве могу делимично да примете људско миловање по деловима тела, наводи се у овој студији.

Прочитајте још: Чекао је аутобус, а онда се тло под ногама отворило и ПРОПАО ЈЕ (ВИДЕО)

Уколико се не налазите у близини фарме, студија је показала и да мажење мањих домаћих животиња смањује крвни притисак и пружа ефекте опуштања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas