Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Зашто се каже "превртљив као март" и каква судбина чека децу рођену у овом месецу?

Март је добио име по римском богу Марсу.

1615552508_Depositphotos_66824663_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Када хоћемо да "насликамо" нечију превртљивост, кажемо да је као "Баба Марта". Радујемо му се јер је то месец у којем нам стиже пролеће, али га и не волимо зато што је ћудљив.

Прочитајте још: ТРИ хороскопска победника године, а први су Рибе, које треба да се спреме за СПЕКТАКЛ

Један дан је сунцем окупан, већ сутрадан натопљен кишом. Контрадикторан је у свему, па тако, иако је 22. марта Дан младенаца, старе "бапске" приче кажу да није наклоњен брачним супружницима. Ко планира да се венча баш током овог месеца, требало би да зна да древна изрека гласи: "Ако се удаш кад мартовски ветар дува, ужитак и сузе, имаћеш оба".

Празници
Март је препун празника:6. Дан хаљина8. Дан жена17. Сент Патрик19. Дан смеха20. Почетак пролећа20. Светски дан среће22. Младенци28. Дан поштовања мачака
Рођени у марту су превртљиве животне среће

За оне који су рођени у марту кажу да су варљиве животне среће, јер је такав и он. А некада је година почињала управо овим месецом, док се није догодила реформација календара. Часовник се и даље мења последње суботе у марту.

Прочитајте још: Пословни хороскоп за март: Шкорпији паре, Стрелцу успех, а један знак се сели у други град

У марту је завршен Ајфелов торањ на Марсовим пољима Фото: Пиксабеј

Која су још његова лица и наличја, по чему је препознатљив и шта га одређује, прочитајте у наредним редовима:

  • Добио је име по Марсу, римском богу рата, јер су трећег месеца војници обично окончавали период тиховања и после мировања кретали у нове ратне офанзиве.
  • Препознатљив је по гласним ветровима који дувају на крају зиме, па се некада означавао енглеском речју "гласно".
  • Март и новембар увек почињу истим даном у недељи.
  • Планета Уран откривена је 13. марта 1781. године.
  • Aјфелов торањ завршен је 31. марта 1889. године.
  • То је месец жена, који се симболично празнује сваког 8. марта.
  • Међународни Дан среће је 20. марта, док је Дан поезије, али и шума, 21. марта.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas