Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Због чега су ролетне на прозорима авиона увек подигнуте током полетања и слетања: Важно правило, које морају да поштују све компаније

Да ли сте приметили?

1716814978_shutterstock_746847691.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Гледање кроз прозор авиона током лета је занимљиво посматрање облака, предела, градова из птичије перспективе. Ако више волите да седите на  седишту поред прозора у авиону, имали сте прилику да вам се обрати стјуардеса и замоли вас да не спуштате ролетну на прозору када авион полеће или када слеће.

Прозор у авиону има три панела: спољашње стакло које регулише разлику ваздушног притиска, средње стакло са отвором и танко унутрашње стакло ка кабини.

Инжењери који дизајнирају авионе воде рачуна о законима физике у авиону како би авиони били безбедни за путовања.

Према статистикама, највећи број авионских несрећа догађа се приликом полетања и слетања, око 45 одсто. Да би посада могла у сваком моменту да прати ситуацију ролетне на прозорима морају да буду подигнуте.

- Подизање ролетни за прозоре током полетања и слетања олакшава стјуардесама да сагледају све опасности које могу да дођу из спољашњег света,као што је пожар, или квар, недостаци….због безбедне евакуације путника у авиону, ако се процени да је то потребно - истакао је пилот Патрик Смит.

Правило морају да поштују све авио-компаније.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas