Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Желите да зрачите САМОПОУЗДАЊЕМ: Пет покрета тела који ће вам у томе помоћи

Самопоуздање је кључ за многе усехе, а ево како да изгледате самоуверено чак и када се не осећате тако

1677244871_Foto-Shutterstock-samopouzdanje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Самопоуздање је кључ сваког успеха, даје вам снагу, енергију и мотивацију. Када зрачите самопоуздањем, посебно током јавног говора или важних састанака, повећавају се шансе да остварите жељене резултате. У неким ситуацијама, чак и особе са високим самопоуздањем могу имати трему и помало изгубити контролу. У оваквим случајевима може значајно користити говор тела који одаје утисак да сте сигурни у себе, а чини да се и ви сами осећате самопоузданије.

Мотивациони говорник и лични тренер Дерриц Цхеw на свом Инстаграм налогу објавио је 5 покрета или положаја или тактика тела која одају утисак да зрачите самопоуздањем:

1. Контакт очима - Људи који немају са другима контакт очима изгледају уплашено, збуњено и одају утисак да им је непријатно. Уколико успоставите контакт очима са саговорником, деловаћете да сте искрени, поуздани и одважни.

2. Престаните да правите нервозне покрете - "Врпољење" је подсвесни начин да се осећате боље у изазовној ситуацији. Грицкање ноктију, пуцкетање прстима, љуљање на столици - све ово могу да буду знакови да сте забринути. Уколико приметите да ово радите, дубоко удахните, опустите се, освестите покрете, а затим престаните да их понављате како бисте деловали мање нервозно.

3. Осмех - Када на лицу иамте осмех, одмах делујете отвореније, зрачите лепом енергијом и делузјете приступачно. Уместо смркнутог лица, одмех показује да се осећате добро и да имате опуштено држање, а опустиће и друге и побољшати комуникацију.

4. Станите усправно - Немојте да наступате погнутих рамена, спуштене главе, погледа надоле или несигурног клацкања са једне на другу ногу. Нека вам постане свесна навика да забаците рамена уназад, стојите усправно и смиено, одајући стабилност и самопоуздање.

5. Поправите свој глас - Увек је важно шта говорите, али и како то говорите. Мрмљање, брзо причање, замуцкивање или понављање узречица може указивати на то да сте уплашени и несигурни. Говорите полако и сигурно, не плашите се да направите паузу када се збуните, размислите и наставите даље. У вашем гласу може се чути колико верујете у оно што говорите, освестите то.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas