Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Жена је у 44. години добила најцрњу дијагнозу: "Лекари су ме отписали, планирала сам своју сахрану, а онда се догодило чудо"

Лекари су је отписали

1653988376_teodroa.jpg
Фото: Инстаграм принсцреен/тасхатхор
Oglas

Таши Тор Стратен, живот се у четрдесетим годинама потпуно променио, када је доктору саопштила да је пронашла крв у столици, а дан касније је сазнала да има рак дебелог црева, који се проширио на плућа.

Прочитајте још: ЗА ЉУБАВ НИКАД НИЈЕ КАСНО: Верили су се пре 60 година, а сада су се КОНАЧНО у десетој деценији венчали (ФОТО)

- Било је крање шокантно. Била сам потпуно сломљена и неутешна. Нисам помислила да би ти симптоми могли да буду због рака црева. Водила сам рачуна о здрављу, била сам у форми, а у мојој породици нико није боловао од рака. Сазнати да болујете од опаке болести и да ћете умрети, било је ужасно тешко поднети - рекла је Таша.

Када је сазнала дијагносзу и након што јој лекари нису давали велике шансе, након усељења у нови стан са вереником и двоје деце, почела је да планира своју сахрану. 

- Једноставно нисам могла да верујем да се то мени догађа. Стално сам плакала и имала емотивне разговоре са децом - додала је.

 

Таса се три месеца са својом децом преселила у Есекс и веома се радовола животу са својом породицом. Њен вереник, из претходне везе има троје деце, а таша и Рус упознали су се преко апликације за упознавање 2016. године, а непосредно пошто су почели да живе заједно, приметила је крв у столици.

- Нисам се тиме оптерећивала. Претпоставила сам да се то догађа због стреса на послу и родитељских брига. Било је и других симптома, попут болова у трбуху при вежбању и у доњем делу леђа, али то сам мислила да је од оптерећења - каже Таша.

Губитак крви је био велики, па је Таша одлучила да посети лекара

- Не могу да опишем какав је осећај када ти неко каже да имаш неизлечиву болес. Имала сам само 44 године децу и нову везу, а све је ођедном почело да ми измиче - истакла је.

Срећом, када је 2017. године, поново посетила лекара открили су јој да чворићи на плућима нису канцерогени и да је рак у трећем стадијуму. Што значи, да је имала права на операцију која јој је могла спасити живот.

- Отишла сам ан операцију 28. фебруара. Одстранили су ми део црева на којем је био карцином, а то је био тумор од 35мм, па су поново морали да ми састављају црево. Рекли су да ће можда морати да ми уграде стому, али на крају то нису урадили и било ми је много лакше - каже мајка двоје деце.

Хемотерапија оставила је сташне нуспојаве, укључујући тугу, умор, негативне реакције на сунчеву светлост, хладноћу, слабије живце. Лечење је успело и Таша је у августу 2017. године победила рак.

Прочитајте још: Изгледа као дете, а има 19 ГОДИНА: Девојка РОЂЕНА БЕЗ БЕШИКЕ пати од ретке болести, али њен ПРКОС је задивио свет (ФОТО)

- Осећам се невероватно срећно што сам још увек овде, због чега сада радим као лифе цоацх. Саветима помажем другим пацијентима с раком да схвате да исхрана може побољшати њихово здравље током лечења - закључила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas