Oglas
· · Komentari: 0

Žena je u 44. godini dobila najcrnju dijagnozu: "Lekari su me otpisali, planirala sam svoju sahranu, a onda se dogodilo čudo"

Lekari su je otpisali

1653988376_teodroa.jpg
Foto: Instagram prinscreen/tashathor
Oglas

Taši Tor Straten, život se u četrdesetim godinama potpuno promenio, kada je doktoru saopštila da je pronašla krv u stolici, a dan kasnije je saznala da ima rak debelog creva, koji se proširio na pluća.

Pročitajte još: ZA LJUBAV NIKAD NIJE KASNO: Verili su se pre 60 godina, a sada su se KONAČNO u desetoj deceniji venčali (FOTO)

- Bilo je kranje šokantno. Bila sam potpuno slomljena i neutešna. Nisam pomislila da bi ti simptomi mogli da budu zbog raka creva. Vodila sam računa o zdravlju, bila sam u formi, a u mojoj porodici niko nije bolovao od raka. Saznati da bolujete od opake bolesti i da ćete umreti, bilo je užasno teško podneti - rekla je Taša.

Kada je saznala dijagnoszu i nakon što joj lekari nisu davali velike šanse, nakon useljenja u novi stan sa verenikom i dvoje dece, počela je da planira svoju sahranu. 

- Jednostavno nisam mogla da verujem da se to meni događa. Stalno sam plakala i imala emotivne razgovore sa decom - dodala je.

 

Tasa se tri meseca sa svojom decom preselila u Eseks i veoma se radovola životu sa svojom porodicom. NJen verenik, iz prethodne veze ima troje dece, a taša i Rus upoznali su se preko aplikacije za upoznavanje 2016. godine, a neposredno pošto su počeli da žive zajedno, primetila je krv u stolici.

- Nisam se time opterećivala. Pretpostavila sam da se to događa zbog stresa na poslu i roditeljskih briga. Bilo je i drugih simptoma, poput bolova u trbuhu pri vežbanju i u donjem delu leđa, ali to sam mislila da je od opterećenja - kaže Taša.

Gubitak krvi je bio veliki, pa je Taša odlučila da poseti lekara

- Ne mogu da opišem kakav je osećaj kada ti neko kaže da imaš neizlečivu boles. Imala sam samo 44 godine decu i novu vezu, a sve je ođednom počelo da mi izmiče - istakla je.

Srećom, kada je 2017. godine, ponovo posetila lekara otkrili su joj da čvorići na plućima nisu kancerogeni i da je rak u trećem stadijumu. Što znači, da je imala prava na operaciju koja joj je mogla spasiti život.

- Otišla sam an operaciju 28. februara. Odstranili su mi deo creva na kojem je bio karcinom, a to je bio tumor od 35mm, pa su ponovo morali da mi sastavljaju crevo. Rekli su da će možda morati da mi ugrade stomu, ali na kraju to nisu uradili i bilo mi je mnogo lakše - kaže majka dvoje dece.

Hemoterapija ostavila je stašne nuspojave, uključujući tugu, umor, negativne reakcije na sunčevu svetlost, hladnoću, slabije živce. Lečenje je uspelo i Taša je u avgustu 2017. godine pobedila rak.

Pročitajte još: Izgleda kao dete, a ima 19 GODINA: Devojka ROĐENA BEZ BEŠIKE pati od retke bolesti, ali njen PRKOS je zadivio svet (FOTO)

- Osećam se neverovatno srećno što sam još uvek ovde, zbog čega sada radim kao life coach. Savetima pomažem drugim pacijentima s rakom da shvate da ishrana može poboljšati njihovo zdravlje tokom lečenja - zaključila je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas