Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Чај од КАНТАРИОНА и оригана има јака антиупална дејства, али ево како га морате припремати

Познати руски травар Дмитриј Јуровски препоручује биљни чај са две биљке које ће сачувати ваш организам

1636308312_shutterstock_351486911.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Јак и снажан имунитет мора се одржавати током целе године, посебно на преласку годишњих доба у време светске пандемије корона вируса. Поред тога, сезонски грип и прехладе такође нападају имунитет, па је превентива из народне апотеке кључна за очување општег здравља организма. Познати руски травар Дмитриј Јуровски препоручује биљни чај са две биљке које ће сачувати ваш организам.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години

Кантарион и оригано

У Русији је одувек био врло цењен чај од кантариона и дивљег оригана. Он има антиоксидативно и антибактеријско деловање, повећава отпорност на вирусе, а осим тога, ублажава симптоме депресије. Кантарион је познат по својим антибактеријским и антивирусним дејствима, а захваљујући противупалном дејству користи се код рана и опекотина.

Прочитајте још: ПЕНЕЛОПЕ КРУЗ се овако шета Њујорком: Питали сте се како се носе панталоне које је глумица савршено уклопила

Такође се употребљава код чира на желуцу и дванаестопалачном цреву, за поремећаје варења, стимулацију лучења желудачних сокова и олакшања варења. У традиционалној медицини оригано се користи већ хиљадама година. Активна једињења која дају биљци јединствен и пријатан мирис су тимол, пинен, лимонен, карвакрол, оцимен и кариофилен. Верује се да оригано садржи велики број снажних антиоксиданса и да испољава антибактеријско дејство.

Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)

Рецепт за припрему напитка

Пола чајне кашичице цвета кантариона помешајте сс истом количином дивљег оригана. Прелијте смесу са 250 милилитара кључале воде па оставите да одстоји сат времена. Конзумирајте свакодневно једну до две чаше напитка, додавши у њега мало млека или меда по свом укусу.

Овај чај се не препоручује трудницама и пацијентима који пате од хипертензије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas