Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Чуваркућу ћете лако наћи око куће, а можете је гајити и у саксији.

1628588793_a-fleshy-plant-1494116_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Sempervivum tectorum  је биљка опште позната као чуваркућа. Sempervivum на латинском значи „живети вечно“. Његово име представља способност преживљавања чак и под различитим условима, али представља и место где се чуваркућа најчешће може наћи - управо на крововима кућа.

Његова лековита својства су последица јабучне и мравље киселине. Делује слично алое вери и сматра се једним од најсигурнијих лекова за широк спектар кожних болести. 

Прочитајте још: Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!

У ком облику се користи куваркућа?

Можете конзумирати и користити уобичајену чуваркућу на различите начине. На пример, можете га конзумирати орално или га можете применити локално за спољну употребу. Један сирови лист дневно довољан је за побољшање пробавног система и утиче на здравље целог тела.

Народна традиција
Стари људи су веровали да ће их чуваркућа заштитити од болести и вештица. Била је веома цењен лек у народној медицини и знање о њеној лековитости се преносило с генерације на генерацију.

Рецепт за чуваркућу и мед.

Састојци: 300 грама сочног лишћа чуваркуће, 500 грама меда, 200 мл лимуновог сока. Упутство: Листови домаћице и лимунов сок помешајте у блендеру. Помешајте смесу са медом. Смесу ставите у стаклену теглу, замотајте у фолију и ставите у фрижидер. Узимајте једну кашичицу ујутру наташте, пола сата пре доручка.

Дејство:

Највећа корист овог природног лека је детоксикација и пречишћавање организма од свих накупљених штетних токсина. Уосталом, готово да нема бољег и здравијег рецепта за убрзање метаболизма од комбинације чуваркуће и меда. Њихов ефекат је умирујући, чак и након висококалоричних оброка. Овај домаћи чувар се такође користи у случајевима напетости, нервозе и страха.

Фото: Пиксабеј

Рецепт за чај од чуваркуће.

Чај се једноставно припрема. Ставите неколико сувих исечених листова у малу посуду са 250 мл воде температуре не више од 80 ° Ц, на око 15 минута. Затим оставите чај да се охлади, оцедите га и попијте. Чај се такође може користити за премазивање иритиране коже.

Дејство:

Чај од чуваркуће ублажиће иритације коже, пробавног система и уринарног тракта. Помоћи ће вам и код менструалних проблема, грчева и гастритиса.

Сирови лист чуваркуће.

Једење сировог листа ојачаће ваш имунитет и заштитити од надолазећих инфекција. Кап његовог сока помоћи ће код инфекција уха.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas