· · Коментари: 0

Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!

Представљамо вам пет намирница које спречавају камен у бубрегу, а ако га већ имате, не брините, имамо решење!

1628159983_Depositphotos_382880634_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Сваке године велики број људи тражи лечење због симптома повезаних са бубрежним камењем и делује да их из године у годину све више. Многи су упознати са болом повезаним са каменом у бубрегу, али постоје неке изненађујуће чињенице које можда не знате.

Прочитајте још: Три ПРИРОДНА АНТИБИОТИКА која ће уништити бактерије и ојачати ИМУНИТЕТ!

Чињенице о камену у бубрегу

1. Калцијум не изазива камен у бубрегу. Умерено, унос калцијума заправо може спречити стварање камења.

2. Много је чешћи него што мислите. Један од 10 људи ће током живота развити камен у бубрегу, а 85 одсто ће их поново развити у року од 10 година. Мушкарци чешће развијају камен него жене.

3. Сачувај тај камен. Ако имате камен, сачувајте га за тестирање. Постоје различите врсте камена у бубрегу. Знајући коју сте врсту камена имали, можете прилагодити препоруке за превенцију вашим индивидуалним потребама.

Фото: Депозит

4. Различита величина за све. Камен у бубрегу може бити мали као зрно соли или велико попут лоптице за голф. За различите величине камења препоручују се различити третмани.

5. Превенција је кључна. Промене у исхрани и лековима, ако су назначене, око 90 одсто су ефикасне у спречавању стварања нових.

Пет намирница за спречавање камена у бубрегу

Одређена храна може повећати ризик од развоја камена у бубрегу. Охрабрују се умерени оброци уз одржавање здраве исхране воћем и поврћем. Важно је имати на уму следеће намирнице које могу довести до стварања камена у бубрегу код одређених људи: храна богата натријумом, газирана пића, брза храна, прерађено месо, одређени суплементи, црни чај, чоколада, јагоде, спанаћ, соја млеко, бадеми, индијски орах, соја.

Прочитајте још: Кувани КАКАО је много бољи од кафе? Даје исти подстицај, али траје дуже, без нуспојава! (РЕЦЕПТ)

Добра вест је да постоји много ставки које можете укључити у своју редовну исхрану како бисте спречили настанак камена.

  • Вода.

  • Лимун.

  • Купусњаче.

  • Интегралне житарице.

  • Калцијум.

Фото: Депозит

Рецепт за разбијање камена у бубрегу

Увече, 1 чашу (200 гр) проса исперите у топлој води. Наспите просо у већу теглу (од 3 литре) и прелијте 2/3 тегле врућом прокуваном водом. Поклопите, добро промућкајте, умотајте у нешто топло и оставите да преноћи.

Ујутру поново промућкајте. Приметићете белу мутну течност у тегли. Излијте ту течност из тегле у други суд. Пијте у току дана без ограничења, у било којој количини, кад год пожелите.

Просо немојте бацати. Скувајте здраву кашу и поједите је за доручак. (1 чаша проса, 3 чаше воде, кува се 15-ак минута).

Увече припремите нову порцију за сутрадан, по истом поступку. Овај сок треба пити 10-15 дана.Резултат: после 10-15 дана камен ће се растопити и изаћи ће заједно са урином, а бубрези су очисћени од песка, слузи и камења. Елиминисана је упала, обновљено су ткиво бубрега и органа уринарног тракта.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.