· · Коментари: 0
кожа

ЛОВОРОВ ЛИСТ у борби против акни и бубуљица: Како до блиставе коже?

Мирисни листови ловора обично се користе при кувању, али треба знати да њихова лепа арома потиче од моћног уља које има и друге квалитете.

1644482356_cherry-laurel-g110c3d266_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Осим што је врло богат антиоксидантима, ловор (или лорбер, како га још зову) делује и антисептично и антибактеријски, а користи се и против гљивица. Све чешће се користи у разним козметичким средствима, јер може да умири упаљену кожу, добро делује и против перути, као и губитка косе. Препоручује се чак и за мање огреботине на кожи, а фантастично је и за неутрализацију непријатних мириса. Може бити моћан савезник у борби против акни и бубуљица. 

Прочитајте још: Уђите спремни борбу са ВИРУСИМА: Једна биљка је најјачи ПРИРОДНИ АНТИБИОТИК који су користиле наше баке

У кућним третманима, ловор се препоручује за парење лице и инхалацију, с тим што температура чаја не сме бити превисока ако су вам акне јако упаљене. Мера за чај је десетак листова ловора на литар воде. Листове потопите у млаку воду, поклопите суд и оставите да полако ври на тихој ватри барем десетак минута. 

После парења, пажљиво обришите лице папирним убрусом, благо тапкајући. Чај од ловора охладите, па њиме натопите тупфер и нежно премажите кожу. Слободно оставите да се осуши, немојте га испирати.

У ароматерапији се, такође, користи ловорово уље, а помаже код умора и нерасположења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.