· · Коментари: 0
ПРИРОДА

ОВА БИЉКА, која РАСТЕ У СРБИЈИ збуњује лекаре, јер ЛЕЧИ РАК! Сада су дознали и КАКО

Нову популарност ова полупаразитска биљка стекла је после вести да је коришћена у Кини у борби против корона вируса!

1602058453_Depositphotos_229586502_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Чај имеле већ дуго се користи у домаћој традиционалној медицини, у терапији хипертензије, атеросклерозе, лечење старилитета, проширених вена и дијабетеса.

Нову популарност ова полупаразитска биљка стекла је после вести да је коришћена у Кини у борби против корона вируса (углавном зато што делује против болести које "потпомажу" пропадање организма ослабљеног вирусом - дијабетеса и кариоваскуларних обољења), али и због антивирусног деловања.

Прочитајте још: РУСКИ лекар препоручује ШЉИВОВИЦУ и КАЈМАК за ЈЕСЕЊУ БОЛЕСТ

Али, то није све. Коришћење ове биљке у терапији неких врста канцера већ неко време се клинички испитује на чувеном балтиморском институту "Џон Хопкинс".  У журналу Института може се, између осталог, прочитати.

Мајка четворо деце је имала 8% шанси да преживи после операције рака дебелг црева...
Редовно користи терапију
Хиндербергер је видео позитивне ефекте ињекција екстракта имеле. Течност добијена из отровне, полупаразитске биљке, годинама је популаран природни лек у лечењу рака у Европи, али он је један од ретких лекара широм земље који редовно користи терапију.

"У септембру 2008. године, Ајвлис Пејџ, 37-годишњој мајци четворо деце, дијагностикован је рак дебелог црева. Неколико недеља касније уклоњено јој је 15 центиметара дебелог црева и 28 лимфних чворова. У децембру исте године, њен лекар  Луис Дијас, ванредни професор онкологије на Медицинском факултету 'Џон Хопкинс' морао је да објави поражавајуцу вест да се рак проширио на њену јетру. Рекао јој је да има само 8 посто шанси да преживи више од две године.

Прочитајте још: Умирите се и утоплите: Два савршена чаја за МИРАН САН

Пејџ је имала још операција на уклањању 20 посто јетре, али, уместо да се подвргава конвенционалној хемотерапији, размишљала је о сугестији свог другог лекара, Питера Хиндербергера из Балтиморског здравственог центра "Раскомба Маншена".

У Србији је већина сматра штеточином! Фото: Депозит

Прочитајте још: Једите га, МАЖИТЕ, пијте, јер СМАЊУЈЕ БОРЕ!

Дијас, који раније није знао за ову терапију, прегледао је неколико европских студија о екстракту и донекле невољно дао "зелено светло": "Ја сам онколог који лечи хемотерапијом - и заиста сам добар у томе - и ево некога ко каже не само да не жели хемотерапију, већ и даље жели да јој будем онколог док добија имелу". Следећи пут када је лекар видео свог пацијента, био је запањен, приметивши да има здраву боју лица и више енергије.

Помажу ид ругима
Пејџ и њен супруг Џими основали су непрофитну организацију како би повезали пацијенте са раком са лекарима који користе неконвенционалне терапије, прикупили су средства за клиничка испитивања имеле.
Имела збуњује лекаре

Дијас напомиње да су европска клиничка испитивања имеле дала "збуњујуће и мешовите" резултате. "Неке студије су показале побољшања код пацијената који пате од одређених врста карцинома, попут дојке, дебелог црева, панкреаса или меланома, али су друге студије показале да је третман неефикасан у смањењу величине тумора или спречавању ширења болести".

Примарна корист је подизање имунитета!

Примарна корист од имеле могла би бити у њеној способности да ојача имуни систем, и самим тим - допринесе да пацијенти лакше поднесу хемотерапије.

Прочитајте још: Др Адамовић саветује: Ако вам маска ИРИТИРА КОЖУ без гриже савести УРАДИТЕ СЛЕДЕЋУ ствар

У међувремену, ињекције имеле тренутно су међу најчешће коришћеним комплементарним третманима карцинома у Европи. Такође, одобрена је за употребу код палијативног збрињавања у неколико европских земаља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.