· · Коментари: 0

ЧУДОТВОРНА моћ СОДЕ БИКАРБОНЕ: Оваква примена ПРЕПОРОДИЋЕ вашу косу, кожу и тело

Сода бикарбона често се користи у пецивима, али велике благодети и примену има и у свакодневном животу.

1622552110_soda-bikarbona.jpg
Фото: Пиxабаy

Осим што се користи у домаћинству, за дизање теста, а содом бикарбоном можете чинити и пуно ствари попут чишћења, а изненадићете се колико доброг може учинити  за вашу косу, кожу и тело.

Сода бикарбона за оралну негу

Сода бикарбона је изврсно средство и за оралну његу. Студије показују да је паста за зубе која садржи сода бикарбону боља у разбијању каријеса и избјељивању зуба него паста за зубе која је не садржи.

Одличан ефекат има и сода без пасте, па можете направити малу количину пасте од воде и соде бикарбоне и добро истрљате зубе с њом, а потом оперите зубе као што то иначе радите.

Сода бикарбона такође има снажна антибактеријска и антимикробна својства, што је чини изврсном за испирање уста.

Сода бикарбона за акне

Акне на лицу некада могу бити веома болне. Обично се појављују након обилног оброка неке масне хране.

Дезодоранс је још један производ који често садржи соду бикарбону, јер изврсно упија мирисе. Утапкајте мало соде бикарбоне по пазуху како би имали природни дезодоранс.

Сода бикарбона за опекотине од сунца

Опекотине од сунца можете умирити уз помоћ соде бикарбоне. Покушајте са купком. Једну до двије кашике додајте у топлу купку, потом се потопите и останите у води најмање 30 минута, а можете мијењати облоге сваких 15 минута.

Прочитајте још: Како излечити опекотине од сунца: Смеса СИРЋЕТА и СОДЕ ублажиће муке БУКВАЛНО за 10 минута!

Сода је добра и за иритацију узроковану убодом инсеката. Направите густу пасту с водом и нанесите на захваћена подручја.

Уз помоћ соде бикарбоне можете омекшати и задебљану кожу на петама. Намачите своја стопала у лавору са содом бикарбоно пола сата, а потом на њих нанесите уље за пете.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.