Oglas
· · Komentari: 0

ČUDOTVORNA moć SODE BIKARBONE: Ovakva primena PREPORODIĆE vašu kosu, kožu i telo

Soda bikarbona često se koristi u pecivima, ali velike blagodeti i primenu ima i u svakodnevnom životu.

1622552110_soda-bikarbona.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Osim što se koristi u domaćinstvu, za dizanje testa, a sodom bikarbonom možete činiti i puno stvari poput čišćenja, a iznenadićete se koliko dobrog može učiniti  za vašu kosu, kožu i telo.

Soda bikarbona za oralnu negu

Soda bikarbona je izvrsno sredstvo i za oralnu njegu. Studije pokazuju da je pasta za zube koja sadrži soda bikarbonu bolja u razbijanju karijesa i izbjeljivanju zuba nego pasta za zube koja je ne sadrži.

Odličan efekat ima i soda bez paste, pa možete napraviti malu količinu paste od vode i sode bikarbone i dobro istrljate zube s njom, a potom operite zube kao što to inače radite.

Soda bikarbona takođe ima snažna antibakterijska i antimikrobna svojstva, što je čini izvrsnom za ispiranje usta.

Soda bikarbona za akne

Akne na licu nekada mogu biti veoma bolne. Obično se pojavljuju nakon obilnog obroka neke masne hrane.

Dezodorans je još jedan proizvod koji često sadrži sodu bikarbonu, jer izvrsno upija mirise. Utapkajte malo sode bikarbone po pazuhu kako bi imali prirodni dezodorans.

Soda bikarbona za opekotine od sunca

Opekotine od sunca možete umiriti uz pomoć sode bikarbone. Pokušajte sa kupkom. Jednu do dvije kašike dodajte u toplu kupku, potom se potopite i ostanite u vodi najmanje 30 minuta, a možete mijenjati obloge svakih 15 minuta.

Pročitajte još: Kako izlečiti opekotine od sunca: Smesa SIRĆETA i SODE ublažiće muke BUKVALNO za 10 minuta!

Soda je dobra i za iritaciju uzrokovanu ubodom insekata. Napravite gustu pastu s vodom i nanesite na zahvaćena područja.

Uz pomoć sode bikarbone možete omekšati i zadebljanu kožu na petama. Namačite svoja stopala u lavoru sa sodom bikarbono pola sata, a potom na njih nanesite ulje za pete.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas