Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Улепшајте себи СНЕЖНЕ ВЕЧЕРИ: Ово су три укусна чаја која доприносе јаком имунитету (РЕЦЕПТИ)

Уживајте у ароматичним укусима чајева...

1677515961_307650_shutterstock-481582096_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Људски имуни систем је главна баријера која штити тело од агресивних спољашњих фактора. Јачање имунитета, као и превентивне мере у циљу његовог одржавања, релевантне су за све људе без изузетка.

Ђумбир и мед

Ђумбир је идеалан за људе који су навикли на фрижидер него укусан јер подстиче апетит. Инбир је моћан оксидант који подстиче процес чишћења црева од токсина и на тај начин повећава имунолошку одбрану организма. Садржи и доста витамина Ц, који је такође важан за подизање имунитета. Ђумбир је одлично антибактеријско средство које чисти тело од паразита. Враћа рад панкреаса и јетре, стимулише штитасту жлезду, побољшава памћење, чисти крвне судове од атеросклеротских плакова и на тај начин успорава старење организма.

Једноставан рецепт за чај од ђумбира. Корен ђумбира мора се нарендати на крупно ренде тако да се добије 2 супене кашике. Ставите их у литарску теглу, додајте 1-2 кашике обичног зеленог чаја, 3 кашике свеже исцеђеног лимуновог сока, 1 кашику меда. Напуните теглу кипућом водом до врха и оставите да се пиће кува. Чај од ђумбира је спреман за сат времена.

Чај од купине

У купинама има толико витамина и корисних супстанци да само 100 грама ове бобице садржи дневни унос витамина намењен пуном људском животу. Има радикално јачање имунолошког система, лек је за прехладу и кашаљ (посебно у комбинацији са медом) и помаже у прегледу горњих дисајних путева. Морска кркавина побољшава покретљивост црева, помаже код затвора, добра је за јетру, позитивно утиче на кардиоваскуларни систем, снижава крвни притисак. 

За припрему 500 мл чаја од купине потребно је само 100 грама осушених листова купине, 2 кашике цимета, меда и аниса по укусу. Помешати листове купине, додати мед и анис по укусу, сипати кључалу воду, оставити 5-7 минута. Добијате две порције окрепљујућег ароматичног напитка.

Чај од липе

Лек број један за прехладу. Ароматични топли чај са додатком меда повећава отпорност пореклу на први знак прехладе, ублажава напетост и умирује. Има антиинфламаторни, антипиретички, дијафоретски, експекторанс, диуретички, аналгетички ефекат. Има умерено бактерицидно, секретолитичко, антиоксидативно и седативно дејство, има благе холеретичке и антиспазмодичне особине. Промовише елиминацију токсина и метаболита.

Расипам суву липу по стопи од 1 кашике цвећа на 200 мл воде (око једне чаше). Боље је сипати не кипућом водом, већ кипућом водом охлађеном на 90-95 ° Ц. Поклопим чврсто, а још боље - умотам у пешкир и оставим 20-25 минута да одстоји. Пијем и уживам.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas