· · Коментари: 0
КОНТРОЛА СНА

Ако вам СНОВИ немају смисла, ево како их можете КОНТРОЛИСАТИ (ВИДЕО)

Током сна очи и мозак реагују слично ономе кад сте будни.

1604680325_Depositphotos_230312784_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Тело вам је можда мирно, али, док сањате, очи се непрестано врте у круг. Научници су дуго мислили како се то догађа у складу с оним што мозак види у сну, али до данас та тврдња није доказана.

Ипак, чињеница је да током сна очи и мозак реагују слично ономе како би на исте доживљаје реаговали у будном стању, закључак је истраживања.

Оно што остаје својеврсна енигма је стварно значење снова. Успркос разним сановницима и тумачењима, није могуће до краја одредити поруке које нам шаље подсвест. 

Од невероватних пејзажа преко животиња које говоре до надприродних моћи - снови знају бити уистину бизарни. Међутим, то се све у датим тренуцима чини нормалним из разлога што део мозга уопште не региструје шта се заправо догађа.

Прочитајте још: Ове окидаче ГЛАВОБОЉЕ можете сами да спречите

Италијански истраживачи помало су контроверзно закључили како су чудни снови уско повезани са психозом, јер се људи лако искључују из реалности и стварају погрешне закључке. 

Стручњаци тврде да снови и машта активирају делове у десној хемисфери мозга, што се повезује с обрадом речи и њихових значења и са расуђивањем ситуација. Занимљива је спознаја да је активност мозга мања што је сан чуднији, као да мозак одустаје од његовог разумевања. 

Снове је могуће и контролисати, што је познато као луцидно сањање.

Прочитајте још: ОСАМ СИМПТОМА болести које никада НЕ СМЕТЕ ИГНОРИСАТИ

Постоји техника којом се може вежбати та вештина, али сада је измишљена и маска која мозгу шаље сигнале о жељеном сну. Принцип је врло једноставан - маска се пре спавања ставља на очи, а остало је њена брига. Она препознаје у којој сте фази сна и у складу с тиме наводи мозак на потребне радње. 

Погледајте у видеу како то функционише:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.