Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Лепота

Како се решити ПОДОЧЊАКА ПРИРОДНИМ ПУТЕМ: Отарасите се надутости и кесица испод очију (ФОТО)

Борба са подочњацима може бити напорна и тешка, али постоји неколико трикова који ће вам помоћи.

1653486925_oci.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Умор, стрес, нездрава исхрана и лекови само су неки од разлога појављивања подочњака. Масноће и вода се сакупљају испод очију и на тај начин формирају тамне кесице . Ако се оток у току дана повуче, то значи да се у подочњацима таложи вода. Уколико се не повуче, онда су они последица таложења масти. 

Фото: Пиxабаy

Немојте очајавати. Постоји неколико природних трикова који ће вам помоћи да смањите оток. 

Прва ствар која се препоручује је ставите кесице чаја на подочњаке. Пре тога расхладите кесице. Најбоље би било да користите зелени или црни чај, јер они у себи садрже кофеин који додатно доприноси смањењу кесица.

Прочитајте још: У које време треба да једемо пре тренинга? Уколико трчите обратите посебну пажњу

Најједноставнија метода је да ставите хладне кашике испод очију. Пре тога их добро охладите у фрижидеру или замрзивачу.

Редовно стављање краставца на очи и подочњаке хидрира кожу и смањује могућност појаве подочњака. Колутове краставца нанети на очи и држати их десетак минута. Ово је пожељно примењивати два пута дневно.

Познато је да је заштита од сунца обавезна ако не желимо да наша кожа остари пре времена. УВ зрачење такође оштећује везивно ткиво око очију. Јако је битно да користите квалитетне и проверене производе који ће спречити да штетни зраци дођу до лица.

Сода бикарбона је народни лек за многе проблеме, а јако је корисна и за овај. Направите смесу тако што ћете једну кашику сода бикарбоне помешати са водом. Обратите пажњу да смеса не буде ни превише густа, ни превише ретка. Нанесите смесу на подочњаке и пустите да се осуши. Они ће за кратко време постати светлији. Ова метода је добра уколико желите тренутно да их уклоните, али вам неће много помоћи на дуже стазе.

Ако желите да заувек уклоните подочњаке морате смањити стрес и кориговати исхрану. Покушајте са медитацијом, шетњом у природи или слушањем опуштајуће музике. Што се тиче исхране покушајте да уносите што више намирница које садрже витамин Ц и гвожђе. Намирнице богате колагеном помажу да кожа буде затегнутија, па се због тога подочњаци трајно повлаче. Пасуљ, суви плодови, јаја (посебно жуманце), парадајз, лосос и туњевина су неке од ствари које никако не треба да изостављате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas