Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Лично усавршавање на три нивоа: физичком, естетском и рад на себи кроз НЛП

Рад на себи је један он најважнијих задатака који имамо у животу и који никада не престаје

1666707649_pexels-andrew-neel-3954635.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ваљда у томе и лежи његова чар. Од тога колико радимо на себи зависи и наш напредак у сваком смислу – емотивном, професионалном, породичном и друштвеном.

Могло би се рећи да ово није вештина већ особина. Они који су усмерени на напредак и гледају напред немају много времена за освртање уназад. Тек онолико колико је довољно да схвате када су правили грешке и шта из њих могу да науче. Јер они знају да су грешке састави део учења и напредовања.

Лично усавршавање је процес који се никада не завршава, он траје и мења се са годинама, околностима, животним догађајима и улогама које имамо.

Побољшајте физичко здравље уз редовно вежбање уз собни бицикл

Поред оних који уводе дијете и физичку активност као део процеса чије је крајњи исход снижавање килограма, постоје људи који свесно препознају значај који физичка активност има по њихово здравље. Добробити које редовна физичка активност су многобројне и увођење ове активности као навике је нешто најбоље што свом организму можете приуштити.

Међутим, треба имати на на уму да не одговара свима исти третман односно тренинг и зато свако треба да пронађе оно што му највише одговара. За собни бицкл се може рећи да се издвојила као универзална справа коју много домаћинства поседују.

Собни бицикл је одлично решење за оне који воле физичку активност али немају много слободног времена које за то могу да користе. Вежбање код куће постало је тренд последњих година, посебно од када је проглашена пандемија и када нам је било ограничено кретање.

Редовно вежбање на собном бициклу помаже одржавању кондиције и очувању здравља. Главна предност је то што је ова справа стабилна и што не захтева посебне припреме пре самог тренинга. Собни бицкл омогућава да сами диктирате темпо, а опасности од повреде су минималне.

Естетске корекције помоћу протеза за зубе

Правилно распоређени и бисерно бели зуби чини се да су идеал за сваког човека. Међутим, положај зуба и нијанса боје не омогућавају да увек и код сваког тако буде. Али медицина и стоматологија су напредовала и данас су могуће бројне корекције које могу довести до блиставног осмеха.

Само једна од њих је корекција која се постиже употребом протеза за зубе. Постоје различити модели у практичној употреби и она на коју сви прво помисле је тотална протеза за зубе којој сами име говори када се користи и карактеристичнија је за старију популацију. Постоје и парцијалне протезе за зубе које су најчешће направљене као парцијалне плочасте са ливеним кукицама. А поред њих постоје још и скелетирана са кукицама и скелетирана са атечменима.

За исправљање неправилности користе се фиксна, мобилна и данас веома популарне фолије.

НЛП као свеобухватни рад на себи

Оно што неуро лингвистичко програмирање (НЛП) чини тако посебним је чињеница да обухвата више сегмената рада на личном усавршавању и изазивању промена, али и усвајању нових, за особу кориснијих, навика.

Ова савремена и свеобухатна методологија користи се како за лични развој тако и за унапређење пословних резултата и успеха. НЛП се у суштини бави тиме како на најбољи могући начин да се разуме то како људи организују своја размишљања, осећања, понашања и оно што причају и како све то утиче заправо на оно што раде и резултате које постижу у разним областима. Стварање увида и њихово тумачење су кључни за напредак.

У складу са тим НЛП нуди практичне алатке за моделовање и стварање јединствене унутрашње мапе света. Промена начина размишљања из позиције разумевања свега што радимо и освешћивања како радимо омогућава нам да увидимо да ли је потребно и које промене направити како бисмо што боље функционисали.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas