Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лубеницу не би требало да држите у фрижидеру: Ово је разлог

Ово су разлози због којих лубеницу никако не би требало да држите у фрижидеру

1658481425_floh-maier-aFUHu9WNO3Q-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Нема ништа боље од освежења током врућег летњег дана од кришке сочне лубенице. С обзиром на то да се састоји од 92 посто воде, лети је најбоља опција за конзумирање. Можете је јести свежу, додати у лимунаду, воћну салату или салату с пилетином.

Осим тога, лубеница је изузетно здрава јер је богата антиоксидансима попут ликопена, бета-каротена и витамина Ц, а истраживања су показала да садржи антиканцерогене састојке, побољшава срчано здравље и смањује упале и оксидативни стрес. Помаже пробави и доприноси здрављу косе и коже, због витамина А и Ц који помажу у производњи колагена.

Мана лубенице, за многе је управо њена величина. Можда сте се некада нашли у ситуацији да мерите лубеницу на пијаци, у нади да ће вам стати у фрижидер. Шта ако вам кажемо да више не морате о томе бринути јер чување лубенице у фрижидеру може одузети неке добробити воћа?

Фото: Унспласх

Иако охлађене лубенице током врућих летњих дана имају најбољи укус, складиштење у хладњаку могло би смањити њихову количину нутријената, према новој студији објављеној у часопису Јоурнал оф Агрицултурал анд Фоод Цхемистрy. Истраживање је показало да лубенице које се чувају на собној температури доносе више храњивих материја од охлађених или чак свеже убраних.

Прочитајте још: Разбуђује боље од кафе: Напитак који ће вам дати енергије за цео дан (РЕЦЕПТ)

Стручњаци су током 14 дана тестирали некако популарних сорти лубенице, косе су чували на температурама од 21°Ц ,12°Ц и 5°Ц. Истраживање је показало да су оне које су се чувале на 21°Ц, имале највећу нутритивну вредност. Закључили су и да лубеница након што се убере, наставља да производи неке храњиве материје. Само хлађење воћа успорава и зауставља тај процес. На температури у фрижидеру могу почети да се распадају за недељу дана (док је уобичајени рок трајања лубенице 14 до 21 дан), преноси Центар здравља.Ако желите што више храњивих материја које вам лубеница може пружити, чувајте је на собној температури. Ако сте ипак расположени за нешто хладно, можете испробати укусне сладоледе од лубенице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas