Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Претеривање код неких људи може довести до озбиљних проблема: Ово је тачан број ЈАБУКА које би требало да поједете у току дана

У свему би требало бити умерен, па и у конзумирању здравих намирница

1662278091_matheus-cenali-wXuzS9xR49M-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Јабуке су одличан извор прехрамбених влакана који поспешује здравље црева и пробавног система, а уз то су и пуне витамина Ц и калијума.

Иако имају много бенефита, јабуке ипак не треба јести у претераним количинама, будући да могу да изазову одређене непријатности. Нутриционисти кажу да јабуке можете јести сваки дан, али да би требало јести једну до две јабуке дневно, пише Лепа и Срећна.

Јабуке, наиме, могу да изазову пробавне сметње, укључујући надутост и затвор. Ако једете здраву храну богату влакнима и уз то поједете три до четири јабуке дневно, могли бисте да имате проблеме овог типа.

Такође, уколико једете превише јабука могли бисте да приметите осцилације шећера у крви.

"За људе са лошим метаболичким здрављем или дијабетесом, превише шећера из воћа може да погорша осетљивост на инсулин или да омета учинак лекова за дијабетес", кажу стручњаци.
Још једна "нуспојава" када су јабуке у питању јесу пестициди. Јабуке спадају међу воће које се највише третира пестицидима.

Прочитајте још: НАР у служби лепоте: Разлози због којих ово здраво воће треба стављати на лице

"Пестицид дифениламин је хемијска супстанца која се обично налази на јабукама, а која је забрањена од стране Европске уније, јер је потенцијално канцерогена. Ако једете превише јабука које су тако третиране, могло би да значи и да једете превише хемикалија", наводе нутриционисти.

Стручњаци наводе и да се јабуке обично не препоручују особама које често имају надутост, гасове или проблеме са варењем.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas