Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите проблем са несаницом уз једноставну вежбу 4-7-8 (ВИДЕО)

Ако имате проблем са несаницом, пробајте ову једноставну вежбу.

1616773737_yoga-2176668_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Вежба дисања 4-7-8 крајње је једноставна, не одузима много времена, не захтева опрему и може се радити било где.

Прочитајте још: Модерни тренд или психички поремећај? Због селфија упао у депресију

Доктор Ендру Вејл, оснивач и директор Центра за интегративну медицину Универзитета у Аризони, подучава ову технику дисања 4-7-8, а тврди да техника, поред помоћи за спавање, може да нам помогне и да контролишемо наш бес.

Прочитајте још: ОПРЕЗ: Седење прекрштених ногу може да изазове озбиљне проблеме

Вежба се може радити било где и било када

Иако вежбу можете да радите у било ком положају, док учите вежбу седите усправних леђа. Поставите врх језика на врх непца одмах иза горњих предњих зуба и држите га тако током целе вежбе. Пратити ових неколико корака при извођењу вежбе:

1) У потпуности издахните на уста.

2) Затворите уста и мирно удахните кроз нос бројећи до 4.

3) Задржите дах бројећи до 7.

4) У потпуности издахните на уста, бројећи до 8.

5)  Сада поново удахните и поновите циклус још три пута, укупно четири удаха.

Имајте на уму да увек удишете лагано кроз нос и издишете на уста. Врх језика остаје све време у положају. Издах траје двоструко дуже од удисања.

Прочитајте још: 10 златних принципа дуговечности СЛАВНОГ ЈАПАНСКОГ ЛЕКАРА: Због њега ова нација живе дуже (ВИДЕО)

Апсолутно време које потрошите на сваку фазу није важно; важан је однос 4:7:8. Ако имате проблема са задржавањем даха, убрзајте вежбу, али држите однос 4:7:8 током све три фазе. Вежбањем можете све то успорити и навикнути се на све дубље удисање и издисање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas