Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Сушите веш у стану? Одмах престаните јер то може УГРОЗИТИ ЗДРАВЉЕ укућана

Сушење веша у затвореном простору подиже ниво влаге за до 30 посто.

1617471502_Depositphotos_186934318_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

То никако није добро за здравље укућана који удишу ту влагу и хемикалије од детерџента и омекшивача (јер и то у малим количинама испарава током сушења). 

Према неким истраживањима, у ваздуху се могу наћи чак и канцерогене хемикалије. Уз то, код неких људи влага у ваздуху узрокује главобоље и проблеме са дисањем. То може значајно утицати и на астматичаре.

Прочитајте још: Нова заштита од ВИРУСА КОРОНЕ! Да ли бисте понели МИНИ-МАСКУ дизајнирану само за ношење у КАФИЋИМА и РЕСТОРАНИМА! (ВИДЕО)

- Влажно окружење подстиче раст буђи које могу отпустити своје споре, а оне узрокују алергијске реакције код неких људи. Буђ и споре гљива обично нису видљиве људском оку. У нормалним ситуацијама, људи ће кијати или кашљати ако удахну те споре, јер се тако наш имунитет бори с њима. Ипак, ако нисте осетљиви на буђ, можда никада нећете имати реакцију на њу. Астматичари који су осетљиви на споре гљива могу највише да пате у овим ситуацијама, јер то погоршава њихове симптоме - каже Фина Кени, из ирског Удружења астматичара.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ИСПЛАЗИТЕ СЕ! Ево шта боја језика говори о здрављу вашег организма

Ако се веш суши на радијатору то ће, осим здравља укућана, ометати и проток топлине, односно смањиће се ефикасност радијатора, што у збиру води појачавању грејања и већим рачунима.

Такође, и сама влага која испарава ваздух чини хладнијим па, иако је термостат на истој температури, у стану ће бити хладније него иначе.

Осетљива одећа која се мокра ставља на радијаторе може се оштетити, пуцањем еластинских влакана у њој. Сушилица је одличан избор ако постоје могућности за то.

Прочитајте још: Ставите бели лук у УВО пре спавања и помоћи ће вам да се РЕШИТЕ БОЛА, ево и како

Свако ко веш суши у сушилици, каже како оно постаје изузетно мекано и често га није потребно пеглати, јер није згужвано као када се суши на ваздуху.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas