Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОБЛЕМ СА СПАВАЊЕМ

ТРИ луда начина да се решите НЕСАНИЦЕ

Уколико се борите са инсомнијом, испробајте ове начине да се што лакше домогнете сна.

1647193087_yawning-g71884f94a_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Проблем са несаницом је уобичајен и изузетно непријатан. Стручњаци сматрају да се једна од три одрасле особе током живота повремено бори са несаницом. Међутим, ако класични начини које практикујете да лакше заспите не помажу, а не желите да пијете таблете за спавање, ово су неки од неуобичајених начина који су, према истраживању, показали успешност...

Прочитајте још: Користите их свакодневно, а не знате да су они ЛЕГЛО заразе: Ово су ПЕТ најпрљавијих места у КУХИЊИ

Купите свеће од лаванде

Не само да су свеће од лаванде веома декоративне, већ, како показују истраживања, мирис лаванде делује врло умирујуће и може бити управо оно што вам је потребно за миран сан.

Прочитајте још: Нађите МОТИВАЦИЈУ за неколико минута: 5 трикова који ће вас натерати да се ПОКРЕНЕТЕ

Хафтингтон Пост је објавио да мирис може имати посебан утицај на квалитет сна, и да људи који су мирисали лаванду пред спавање не само да спавају боље, већ се ујутру осец́ају енергичније.

Правите мехуриће од пљувачке

Мехурићи нису само дечија забава, они заправо имају хипнотички утицај који вам може помоћи да заспите. Др Рејчел Мари Е. Салас, професорка неурологије на медицинском Универзитету Џон Хопкинс, рекла је да прављење мехурића као чин и као вежба дисања помажу да се смири и успори рад срца, и помажу да се ум фокусира тако да лакше пређе у фазу сна.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Окрећите јастук

Ако све ово претходно не даје резултате, можете пробати и овај трик - окретање јастука. Свежа постељина има умирујући учинак на узавреле образе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas