Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

КРАТКО и јасно: Ове 4 лоше навике могу вам изазвати хроничну НЕСАНИЦУ

Да бисте се добро наспавали и одморили, важно је да не једете најмање два сата пре спавања и да избегавате коришћење електронских уређаја

1664829304_bear-gb173257c0_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Грешке за које вероватно не знате, могу вас дуго држати будним и смањити квалитет вашег одмора. Ако патите од несанице, али не можете да откријете узрок, не очајавајте! 

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Доносимо вам 4 најчешћа узрока који изазивају несаницу...

Кафа после вечере

Кафа или слаткиши ноћу могу изазвати несаницу. То је због њихових стимулативних својстава. Будите опрезни са кофеином и рафинисаним шећером после вечере.

Одлазак на спавање са пуним стомаком

Још једна уобичајена грешка је обилна вечера. Нарочито ако сте навикли да спавате на стомаку. Тежина у стомаку може довести до ноћних мора, несанице, гастроезофагеалног рефлукса. Такође ујутру, највероватније, ћете устати уморни. После вечере препоручује се сачекати најмање сат времена пре одласка у кревет.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Гледање екрана или коришћење мобилног телефона

Коришћење техничких уређаја пре спавања може одложити производњу хормона који регулише циклусе спавања. То је зато што мозак прима стимулусе и „мисли“ да би требало да буде будан! Није препоручљиво гледати вести, тешке филмове, користити таблет или мобилни телефон у кревету. Не заборавите да је уму и очима потребан одмор од светлог екрана.

Спавање са светлом

Мозгу је потребан мрак да сигнализира да је време за спавање. Ако оставите упаљено светло или ТВ, или ако је напољу превише светло (пазите на завесе), нећете моћи да спавате или нећете добро спавати. Покушајте да не украсите спаваћу собу у превише светлим бојама.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas