Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли спавате са УКЉУЧЕНОМ КЛИМОМ? Стручњак објаснио због чега то није добра идеја

Ове ствари морате имати на уму ако спавате са укљученим клима-уређајем

1687697571_profimedia-0622576078.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Током врелих летњих дана многи спас траже у клима уређајима јер они освежавају просторије у којима боравимо. Клима је најбржи начин да расхладимо собу, међутим, иако су температуре изузетно високе и ноћу и самим тим нам отежавају спавање, стручњаци напомињу да је не треба држати упаљеном ноћу.

Постоје здравствени ризици због којих се то не препоручује, али по среди су и они практични разлози који се тичу трошкова и већих рачуна за струју. Температуру можете регулисати другим начинима, а постоје јасни разлози због којих није пожељно да вам клима ради за време спавања.

Искључивање климе за бољи сан

Вероватно вам се догодило да сте се током спавања пробудили дрхтећи и схватили да је соба превише охлађена. Алвин Пулинс, специјалиста за одржавање дома, каже да су хладна соба и удобно окружење кључни за добар сан, међутим, исувише ниске температуре могу ометати квалитет спавања и свеукупног одмора.

То није све. Укључени вентилатор или клима уређај могу изазвати алергије и учинити да немате довољно ваздуха, што такође доводи до лошег сна. Иако ће по просторији циркулисати ваздух, стручњаци напомињу да људи нису свесни да поред тога циркулишу и гриње, полен и други алергени. Сушење ваздуха, такође, ствара осећај загушљивости. Ако имате проблем са сузењем очију, кијањем или сврабом у грлу, најбоље је да инвестирате у пречишћиваче ваздуха. Искључивањем климе можете обезбедити природније окружење за спавање које погодује бољем сну. 

Ублажавање болова

Они који имају проблем са болом у зглобовима и мишићима могу осетити погоршање ако је клима укључена током ноћи, јер она може да појача бол. Концентрисани хладни ваздух мишиће ће учинити напетима, стварајући грчеве и бол. Можете приметити и да вам се врат укочио, преноси хомесандграденс.цом, уколико користите вентилатор или укључени клима уређај.

Да бисте видели разлику једноставно престаните да их користите током спавања. Наравно, треба да се консултујете с лекаром како бисте помогли сами себи када су у питању болови у леђима, а онда и да преиспитате да ли су вам кревет и душек одговарајући, јер некада и они могу да буду проблем. 

Штедња новца

Смањење употребе било којих уређаја током ноћи, без обзира на цену електричне енергије, може довести до уштеде. 

- Спровођењем те праксе не само да штедите на рачунима за комуналне услуге, већ и промовишете дуговечност и ефикасност ваше опреме за грејање и хлађење када вам је најпотребнија - каже Крис Харвеј, специјалиста за грејање.

Иначе, други начини за хлађење, који не подразумевају вентилатор и климу, јесу расхладни душеци и прозрачна постељина које стручњаци препоручују као алтернативу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas