· · Коментари: 0
НЕГА

Лактови траже негу као и стопала: Пробајте пилинг од цитруса и кафе

Лактовима врло лако можемо да вратимо сјај и мекоћу и то помоћу потпуно природних састојака.

1630490642_shutterstock_70279492.jpg
Фото: Шатер

Изложеност сунчевим зрацима, често наслањање на столове, хлор из воде, јаки сапуни, само су неки од непријатеља коже на лактовима, који чине да она огруби и потамни. Уз то, на овом делу тела кожа је дебља па се самим тим спорије хидрира, што доводи до тога да задебља, перута се, каткад и сврби...

Прочитајте још: Припремите два јесења комада гардеробе: Ко би рекао да ће се носити дању? (ФОТО)

Најпре им приуштите један добар пилинг, којим ћете уклонити одумрле ћелије коже. Предложемо вам два, која пре звуче као одлична комбинација напитака за разбуђивање - са кафом и поморанџом. За коју год врсту да се одлучите, спроводите је једном до двапут недељно, не чешће од тога, да не бисте изиритирали кожу.

Пилинг од кафе

Помешајте три кашичице домаће кафе са три кашичице шећера и две-три кашичице маслиновог уља (сипајте на крају па процените, према густини), тако да смеса добије текстуру путера, да не буде ни превише течна ни густа. Нанесите пилинг на лактове, добро утрљајте, оставите да одстоји пет минута па исперите млаком водом. Затим лактове обилно намажите хидрантном кремом, маслиновим, бадемовим, кокосовим уљем или вазелином и уживајте у додиру.

Прочитајте још: Синди Крафорд показала парадајз из врта па се скинула у БИКИНИ и открила нешто на ТЕЛУ (ФОТО)

Пилинг од поморанџе

Сједините кашичицу свеже цеђеног сока од поморанџе са кашичицом сунцокретовог уља, па пилинг умасирајте на лактове. Оставите да делује пет минута, исперите млаком водом и намажите на исти начин као приликом претходног пилинга.

Нега лакта је важна као и стопала Фото: Шатер

Не заборавите крем на крају

Кад смо већ код воћа, лактове можете да трљате и лимуном, грејпфрутом или ананасом, што ће помоћи кожи да омекаша. Ако вам је незгодно да баратате овим воћкама у служби лепоте, можете их исцедити, па соком натопити тупфер којим ћете обилно натапкати лактове, кружним, масажним покретима. Осим што ће омекшати, лимунска киселина истовремено ће посветлити кожу на овом делу руке, уколико будете упорни и доследни у неговању.

Прочитајте још: ГЛАМУР У СЕПТЕМБРУ! Деца славних кренула у гимназију, а школарина је као стан у Београду: За њих година кошта 76.000 ЕВРА! (ФОТО)

Алоја вера такође одлично хидрира и опоравља кожу на лактовима, а ако можете да набавите свеже листове ове биљке, бићете одушевљени постигнутим резултатом. Једноставно исцедите гел из неколико листова алоје (количина зависи од величине лишћа), нанесите га на лактове, оставите да делује 20 минута и исперите млаком водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.