· · Komentari: 0
NEGA

Laktovi traže negu kao i stopala: Probajte piling od citrusa i kafe

Laktovima vrlo lako možemo da vratimo sjaj i mekoću i to pomoću potpuno prirodnih sastojaka.

1630490642_shutterstock_70279492.jpg
Foto: Šater

Izloženost sunčevim zracima, često naslanjanje na stolove, hlor iz vode, jaki sapuni, samo su neki od neprijatelja kože na laktovima, koji čine da ona ogrubi i potamni. Uz to, na ovom delu tela koža je deblja pa se samim tim sporije hidrira, što dovodi do toga da zadeblja, peruta se, katkad i svrbi...

Pročitajte još: Pripremite dva jesenja komada garderobe: Ko bi rekao da će se nositi danju? (FOTO)

Najpre im priuštite jedan dobar piling, kojim ćete ukloniti odumrle ćelije kože. Predložemo vam dva, koja pre zvuče kao odlična kombinacija napitaka za razbuđivanje - sa kafom i pomorandžom. Za koju god vrstu da se odlučite, sprovodite je jednom do dvaput nedeljno, ne češće od toga, da ne biste iziritirali kožu.

Piling od kafe

Pomešajte tri kašičice domaće kafe sa tri kašičice šećera i dve-tri kašičice maslinovog ulja (sipajte na kraju pa procenite, prema gustini), tako da smesa dobije teksturu putera, da ne bude ni previše tečna ni gusta. Nanesite piling na laktove, dobro utrljajte, ostavite da odstoji pet minuta pa isperite mlakom vodom. Zatim laktove obilno namažite hidrantnom kremom, maslinovim, bademovim, kokosovim uljem ili vazelinom i uživajte u dodiru.

Pročitajte još: Sindi Kraford pokazala paradajz iz vrta pa se skinula u BIKINI i otkrila nešto na TELU (FOTO)

Piling od pomorandže

Sjedinite kašičicu sveže ceđenog soka od pomorandže sa kašičicom suncokretovog ulja, pa piling umasirajte na laktove. Ostavite da deluje pet minuta, isperite mlakom vodom i namažite na isti način kao prilikom prethodnog pilinga.

Nega lakta je važna kao i stopala Foto: Šater

Ne zaboravite krem na kraju

Kad smo već kod voća, laktove možete da trljate i limunom, grejpfrutom ili ananasom, što će pomoći koži da omekaša. Ako vam je nezgodno da baratate ovim voćkama u službi lepote, možete ih iscediti, pa sokom natopiti tupfer kojim ćete obilno natapkati laktove, kružnim, masažnim pokretima. Osim što će omekšati, limunska kiselina istovremeno će posvetliti kožu na ovom delu ruke, ukoliko budete uporni i dosledni u negovanju.

Pročitajte još: GLAMUR U SEPTEMBRU! Deca slavnih krenula u gimnaziju, a školarina je kao stan u Beogradu: Za njih godina košta 76.000 EVRA! (FOTO)

Aloja vera takođe odlično hidrira i oporavlja kožu na laktovima, a ako možete da nabavite sveže listove ove biljke, bićete oduševljeni postignutim rezultatom. Jednostavno iscedite gel iz nekoliko listova aloje (količina zavisi od veličine lišća), nanesite ga na laktove, ostavite da deluje 20 minuta i isperite mlakom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.