Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Преживљавање

“НЕСЕСЕР” који живот значи (ФОТО)

Ванго Сторм Схелтер 400 није шатор, али уколико вас невреме затекне на отвореном, ово преносиво склониште представља драгоцену помоћ у најтежим моментима

1601586268_vango400.jpg
ванго 400 - фото: “Ванго”
Oglas

Баз обзира на годишње доба, па чак и на климатски “појас” изненадна олуја може бити смртоносна, нарочито на већој надморској висини. 

Прочитајте још: Светлост на длану (ФОТО)

Ванго 400 у расклопљеном стању, фото: “Ванго”

Али, чак и на морској обали током лета, мокри и изложени ветру за кратко време осетићете последице хипотермије. Компанија “Ванго” нуди Сторм Схелтер 400 који овај проблем може да елиминише или барем ублажи. Реч је о приручном “склоништу”, од водонепропусног материјала димензија 110x120x130 цм у које може да се на неколико сати смести четворо људи. 

Компактно упакован, фото: “Ванго”

Ово склониште налик великом “несесеру” уочљиве боје, има вентилациони систем и прозоре, а са унутрашње стране је материјал који рефлектује топлоту тела. Ванго 400 тестиран је на Аљасци и у Сибиру током снежне олује. Пакује се у цилиндар пречника 14 цм а дужине 25 цм. Масом од само 500 грама не оптерећује корисника, а лако може да се смести у ранац било које величине. 

Прочитајте још: Расте популарност ВРЕЋЕ ЗА БИВАК

Шематски приказ преносивог склоништа, са димензијама,  фото: “Ванго”

Ванго 400 нема потпорни “костур” па га ваше тело и делови опреме обликују изнутра. Са ценом од 60 долара представља релативно јефтино “осигурање” за мању групу планинара, ловаца, излетника или појединца. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas