Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Крпље

Снежна авантура може да почне (ФОТО)

Цресцент-Моон голд 9 су лагане савремене крпље, дизајниране за планинаре, чуваре ловишта или заљубљенике у снежне пределе

1608543783_gold-9-2.jpg
Фото: Цресцент-Моон - голд-9-2
Oglas

Крпље су древно решење за кретање по снегу, још од праисторије. Израђиване су од прућа, дрвета, различитих влакана, коже и рогова, практично од било ког доступног материјала.  

Прочитајте још: Јесењи марш кроз блато, воду и маглу (ФОТО)

Модерне крпље олакшавају кретање по снегу, Фото: Цресцент-Моон

То говори о важности овакве опреме, јер крпље вашу тежину распоређују на вишеструко већу површину од оне коју покривају стопала. На тај начин нећете пропасти у дубоки снег, што знатно штеди енергију и повећава брзину кретања. За зимске услове, крпље су есенцијални део опреме ако планирате дуже кретање.  

Лагане савремене крпље направљене од лаганих, отпорних материјала, Фото: Цресцент-Моон

Неретко их можете видети закачене на ранцу планинара или турно-скијаша. Савремене верзије попут модела Цресцент-Моон голд 9 намењене су мушкарцима и женама тежине до 88 кг (195 фунти), а одговара широком спектру величине ципела.  

Захваљујући челичним дерезама, могуће је кретање и по леду, Фото: Цресцент-Моон

Израђене су од лаганих, отпорних материјала (алу-легура, пластика), оптимално обликоване и са ефикасним системом везова, тако да кретање по дубоком, меканом снегу изискује што мање напора. За ситуације када је брзо кретање приоритет, постоје верзије израђене од лагане и чврсте полиуретанске пене али су знатно мање отпорности.  

Прочитајте још: Клизаво тло и падавине су изазов за ОПРЕМУ

Цресцент-Моон, лагана верзија за брзо кретање, Фото: Цресцент-Моон

Дерезе од нерђајућег челика и канџа за пењање онемогућиће клизање чак и на тврдим, залеђеним успонима. Цена је на нивоу просечних спортских патика, од 80 до 130 долара. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas