· · Коментари: 0
Преживљавање

Универзалан алат - лака секира (ФОТО)

Квалитетна компактна секирица увек добро дође прилоком боравка у природи

1611743631_hults.jpg
хултс - фото: “Хултс Брук”

Шведска компанија “Хултс Брук” основана је давне 1697. године као ковачка радионица и дуже од три века испоручује челичне алатке рађене на традиционалан начин. 

Прочитајте још: Праћка за извиђаче, ловце, препере (ВИДЕО)

Њихове секире нису производ јефтиног “ковања у калупу” (дроп форге) већ се раде на класичан начин, ручним ковањем вишеструким ударцима који сабијају структуру и повећавају отпорност материјала сваког примерка. 

Шведска алатка Хултс Брук Тарнаби са дршком од хикорија, заштићеном ланеним уљем, фото: “Хултс Брук” 

Челик је наравно шведски, а каљење диференцијално, тако да омогућИ дуготрајно држање оштрине али са меким средишњим делом који апсорбује ударце и спречава ломљење. Модел Тарнаби је вишенаменска алатка подесна за послове око ватре у кампу, лакше рашчишћавање терена или баштенске радове.  

Закривљена дршка дугачка 38 цм израђена је од америчког хикорија финишираног ланеним уљем, а глава секире тешка 570 грама је заштићена провидним лаком. Кожна футрола урађена је у типичном нордијском маниру. 

Прочитајте још: Одличан и поуздан пратилац у природи (ФОТО)

Секира се испоручује са квалитетном кочном футролом, фото: “Хултс Брук”  

Секира се испоручује са детаљним приручником за коришћење. Овај сјајан алат кошта 99 долара. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.