Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ОДНОСА у емотивним везама које треба да ИЗБЕГАВАТЕ: Немојте дозволити себи да будете заглављени са ТОКСИЧНИМ партнерима

Избегавајте везе које одузимају снагу и енергију

1668593146_Foto-Shutterstock-veza.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Љубав је емоција којој сви тежимо кроз живот. Када имамо љубав у срцу, волимо и вољени смо, све је лепше и једноставније, заправо смо испуњени. Љубав је поштовање, међусобна подршка, срећа, али често се, нажалост, оно што смо сматрали љубављу, покаже као нешто потпуно другачије. Када односи почну да се развијају према негативном сценарију, многи људи се заглаве у токсичним везама које им одузимају снагу и енергију.

Постоји 4 енергетски негативних веза које треба да избегавате у свом животу:

1. Однос спасилац-жртва

Овде можете бити и у једној и другој улози. Ако сте у улози спасиоца, друга половина стално упада у невоље због њихових лоших навика или карактера, а ви стално покушавате да је избаците. Тако изнова трошите своју енергију, а ситација се не мења. Са друге стране, ако сте ви у улози жртве, онда изнова се суочавате са тешкоћама на путу, и стално очекујете да их друга страна реши, не узимајући одговорност за свој живот. У оваквој вези се ствара зависнички односгде једна страна користи другу. У партнерским односима је важно помагати и подржавати, али ако сте некоме стално спасилац, или сте стално у улози жртве којој треба помоћ, онда веза лако постаје токсична.

2. Однос "родитељ-дете"

Ова врста односа је такође изузетно негативна, јер се обе особе у овом случају не могу сто посто отворити. Онај ко је "родитељ" стално води рачуна о сродној души и не прима ништа од ње. Онај ко је "дете" у вези не развија се и стално је у сенци вољене особе. Понекад добија много разних бенефиција у виду новца и бриге, али се не развија. Самосвесна и особа која тежи личном развоју, жели да напредује у животу сама и да не зависи ни од кога, никада неће прихватити такву улогу. Ако сте ви или ваш партнер потпуно зависни јендо од другог, ово је лоша вест, јер је ваша веза изграђена енергетски погрешно.

Постоји и супротан случај, када је човек јак и мудар, али је принуђен да игра улогу родитеља, пошто је друга половина крајње неодговорна и увек тражи изговоре за све своје грешке. Ако неко унапред одабере улогу жртве и беспомоћног дечака или девојчице, то није љубав, већ корист.

Прочитајте још: Знакови који указују на то да између вас и неке особе постоји јака хемија: Протумачите гестове

3. Односи са провокацијама и претераном емоционалношћу

Постоје особе које у животу увек теже драми, импулсивни су, склони тражењу разлога за свађу. Ако су обе особе такве, онда ће се таква веза врло брзо завршити. Ако једна особа провоцира, а друга подлегне провокацијама, онда такав однос може дуже да траје, али лоше делује по ментално здравље и енергију особе која трпи провокације партнера. Ово је типичан случај енергетског вампиризма. Једна особа има негативну енергију коју шири кроз свађу и конфликте, а друга особа ту енергију упија. Ако осећате да је вашој сродној души потребна драма, а да је вама потребан мир, отворено комуницирајте о томе. Ипак, ако се упркос вашем труду ништа не промени, време је да одете и да пронађете особу са којом ћете имати хармоничан и складан љубавни однос какав заслужујете.

4. Конкурентни односи

У оваквом односу партнери се стално ракмиче, односно обоје или једна особа жели да заузму лидерску позицију у љубави. Када се партнери непрестано боре за престо, то може бити изузетно исцрпљујуће. Љубав не би требало да буде такмичење, већ складна веза у којој се обе особе допуњују и зајендо развијају, бодре јендо друго у њиховим циљевима. Ако само један партнер стално жели да буде вођа или лидер, постоји ризик да ће вас он изнова саботирати да се сами остварите, а његови поступци могу лоше утицати по ваше самопоуздање.

Токсични односи засновани на лошој енергетској везаности су исцрпљујући, лоше утичу на енергију, ментално здравље и квалитет живота уопште. Уколико приметите да сте са партнером погрешно енергетски повезани, покушајте заједно да направите врене промене у вашој вези. Ако нема резултата већ дуже време, осећате се истрошено и не видите да ће се било шта побољшати, време је да се токсична веза оконча.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas