Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири знака да ипак нисте спремни за НОВУ ВЕЗУ: Одвојите још неко време само за себе

Понекада је паметније да неко врреме проведете сами, како бисте у потпуности схватили шта желите и како бисте превазишли трауме из прошлости

1693565135_shutterstock_1620666163.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У великој животној причи, љубав је несумњиво једно од најзанимљивијих поглавља. Али ево обрта заплета: неки нису спремни за везу, и то је сасвим у реду. Везе, било да су романтичне или друге природе захтевају посвећеност.

Откриц́ете да препознавање када нисте спремни да започнете романтично партнерство није негативно искуство; то је корак напред ка разумевању сопственог сломљеног срца и онога што га заиста тера да куца. Ово су интроспективни знаци да нисте спремни за нову везу и савети за управљање емоцијама у таквим ситуацијама.

Несигурност у тренутна осећања

Када неко каже да "није спреман за везу", то може указивати на несигурност у вези са емоцијама. Можда се борите са помешаним осец́ањима или нисте сигурни у своју спремност да се романтично посветите неком другом. У таквим случајевима, одвајање више времена да разумете своје емоције и шта заиста желите од посвец́ене везе може бити од суштинског значаја за доношење здраве, рационалне одлуке.

Трауме из претходних односа

Дуготрајне емоционалне ране из претходних веза или личних искустава могу створити препреку за стварање нових романтичних веза. Ако сте искусили бол, можда нисте спремни за везу због трауме из прошлости; то вас може учинити неодлучним да се отворите, да пред неким поново будете рањиви. Вама то само указује да дајете простора за потенцијалну повреду која може да се деси ако се поново пред неким оголите.

Лечење и саморефлексија су често неопходни пре него што се у потпуности упустите у ново романтично партнерство.

Страх од повређивања и одбијања

Када се неко плаши да ц́е бити повређен или одбијен, може инстинктивно да подигне емоционалне зидове да би се заштитио. Овај страх може деловати као значајна препрека на путу, што сигнализира да нисте спремни за везу и отежава наставак или обавезу.

Превазилажење овог страха често захтева време и спремност да се радите на изградњи поверења и емоционалне интимности.

Коначно сте фокусирани сами на себе

Понекад појединци дају приоритет личном расту и самооткривању над романтичним везама. Ово је ваљан и здрав разлог да не улазите нагло у нове односе. То указује на снажну жељу да боље разумете себе и успоставите чврсту основу самосвести пре уласка у романтично партнерство.

Таква саморефлексија може довести до испуњенијих и аутентичнијих повратних односа у будуц́ности, пише "Пинквилла".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas