Oglas
· · Komentari: 0

Četiri znaka da ipak niste spremni za NOVU VEZU: Odvojite još neko vreme samo za sebe

Ponekada je pametnije da neko vrreme provedete sami, kako biste u potpunosti shvatili šta želite i kako biste prevazišli traume iz prošlosti

1693565135_shutterstock_1620666163.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U velikoj životnoj priči, ljubav je nesumnjivo jedno od najzanimljivijih poglavlja. Ali evo obrta zapleta: neki nisu spremni za vezu, i to je sasvim u redu. Veze, bilo da su romantične ili druge prirode zahtevaju posvećenost.

Otkrićete da prepoznavanje kada niste spremni da započnete romantično partnerstvo nije negativno iskustvo; to je korak napred ka razumevanju sopstvenog slomljenog srca i onoga što ga zaista tera da kuca. Ovo su introspektivni znaci da niste spremni za novu vezu i saveti za upravljanje emocijama u takvim situacijama.

Nesigurnost u trenutna osećanja

Kada neko kaže da "nije spreman za vezu", to može ukazivati na nesigurnost u vezi sa emocijama. Možda se borite sa pomešanim osećanjima ili niste sigurni u svoju spremnost da se romantično posvetite nekom drugom. U takvim slučajevima, odvajanje više vremena da razumete svoje emocije i šta zaista želite od posvećene veze može biti od suštinskog značaja za donošenje zdrave, racionalne odluke.

Traume iz prethodnih odnosa

Dugotrajne emocionalne rane iz prethodnih veza ili ličnih iskustava mogu stvoriti prepreku za stvaranje novih romantičnih veza. Ako ste iskusili bol, možda niste spremni za vezu zbog traume iz prošlosti; to vas može učiniti neodlučnim da se otvorite, da pred nekim ponovo budete ranjivi. Vama to samo ukazuje da dajete prostora za potencijalnu povredu koja može da se desi ako se ponovo pred nekim ogolite.

Lečenje i samorefleksija su često neophodni pre nego što se u potpunosti upustite u novo romantično partnerstvo.

Strah od povređivanja i odbijanja

Kada se neko plaši da će biti povređen ili odbijen, može instinktivno da podigne emocionalne zidove da bi se zaštitio. Ovaj strah može delovati kao značajna prepreka na putu, što signalizira da niste spremni za vezu i otežava nastavak ili obavezu.

Prevazilaženje ovog straha često zahteva vreme i spremnost da se radite na izgradnji poverenja i emocionalne intimnosti.

Konačno ste fokusirani sami na sebe

Ponekad pojedinci daju prioritet ličnom rastu i samootkrivanju nad romantičnim vezama. Ovo je valjan i zdrav razlog da ne ulazite naglo u nove odnose. To ukazuje na snažnu želju da bolje razumete sebe i uspostavite čvrstu osnovu samosvesti pre ulaska u romantično partnerstvo.

Takva samorefleksija može dovesti do ispunjenijih i autentičnijih povratnih odnosa u budućnosti, piše "Pinkvilla".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas