Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФРОЈДОВЕ ТЕОРИЈЕ О РАЗВОДУ: Разлози због којих мушкарци остављају видно добре жене

Фјорд је дао три теорије које објашњавају због чега се мушкарци разводе од партнерки које сви сматрају добрим

1684328068_razvod.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Сигмунд Фројд је аустријски психијатар познат као оснивач психоаналитичке школе. Сматра се једним од најутицајнијих, али и најконтроверзнијих научника 20. века.

Главни је представник психоанализе. Он је изнео теорију по којој је човек несвесно биће, без могућности слободног одлучивања, не може да доноси рационалне одлуке, па чак ни да влада самим собом.

Бројни су разлози зашто долази до растанка између двоје људи, али најчешће питање јесте, зашто неко оставља особу која је видно добра у сваком погледу.

Осврнућемо се на разлоге зашто то чине мушкарци, заправо, зашто остављају добре жене, уз три мудра цитата Фројда и његова објашњења:

1.”Ако пар престане да се свађа, онда је и љубав престала”.

Одсуство било каквог сукоба може да доведе до престанка развоја у вези. Наравно, да је мера важна у свему. Здрава расправа је у реду, било какво претеривање не.

Са добром женом се и тешко посвађати, али једноставно понекад треба престати бити баш толико добар у свим ситуацијама. Заправо би се желело рећи, да здрава и конструктивна расправа је потребна у односу, да би се решиле одређене ствари, али и исказани јасни ставови.

2. ” У људској природи је, да цени и воли све оно, што не може постићи”.

На почетку скоро сваког односа одређена осећања која нас воде је лако разумети. Ту се ради о интригама, неизвесности, помало и опасности. Не знате шта можете тачно да очекујете и постигнте, па сходно томе цените такав почетни адреналин.

Међутим, када веза већ постане довољно стабилна, однос вам постаје и не баш толико интересантан, чак и неважно да ли је поред вас добра жена или не. Нестаје вам интересовање, јер сте однос већ постигли, и узимате све здраво за готово. Управо је то, у људској природи, да цените оно што још нисте или не можете постићи, а када то исто добијете и постигнете, ствари за вас постају мање интересантне.

3. “Онај ко воли многе жене, добро их познаје. Онај ко воли једну, познаје љубав”.

Фројд овде јасно истиче закон, а то је: Људи који се воле, не напуштају се. Фројд наглашава, спемни смо да останемо поред неке особе само ако осећамо љубав. Настављати везу из навике, из којекаквих осећаја дужности или сажаљења, заједнички стеченог капитала је просто непотребно. Али, невоља је, сматрао је Фројд, што многи парови настављају да живе тако.

Када се ради о правом односу, у којем има љубави ту ћете и остати. Ту нема прорачуна нити калкулација. Како је и сам рекао, у људској природи јесте да воли оно што се не може постићи, али такође исто да ко воли исправно, познаје љубав. Према томе, ствар је индивидуална.

Препознајте у каквом сте односу, и врло лако ћете донети одлуку, да ли остајете или је престало да вам буде интересантно, пише Еспресо.рс.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas