· · Коментари: 0

Има 2 БРАКА иза себе, а чак 9 ПУТА ЈЕ ПРОШЕНА: Лорел је је поделила 3 животне лекције о ЉУБАВИ

Сматра за себе да није фатална жена

1674561781_IG-PRINTCREEN-laurelhouse.png
Пхото:Инстаграм принтцскрин/ лаурелхоусе

Лорел Хаус је писац и стручњак за мушко-женске односе. Она покушава да своје знање и искуство, пренесе многима који затраже помоћ у овој области.

" Запросили су ме девет пута, девет различитих мушкараца... Али у већину њих нисам била заљубљена. Удавала сам се два пута и трећи пут сам се верила. Не, нисам манипулисала, лагала, завлачила или искоришћавала никог од њих. Заправо, у оба моја брака нисам добила ни узела ништа када је реч о финансијама. Али, шта сам то урадила да су ме тако лако запросили? Ставила сам фасаду савршености на себе, такву да их је натерала да падну на једно колено, јер су били уверени да су пронашли идеалну жену", искрена је Лорел.

Прочитајте још: Правила којих се придржавају ЕМОЦИОНАЛНО интелигенти људи: Седам ствари које никада не раде у везама

Захваљујући богатом љубавном искуству, она је навела које 3 лекције је научила из свега : "И то је било све што сам била у тим везама - фасада. Али, истина је да сам заиста далеко од савршенства. Сви имамо ту фасаду. Ставили смо је за јавност као заштитни механизам. Да, то јесте једна страна нас, али није оно што смо у нашој сржи.''

Прочитајте још: Главни проблем веза и бракова: Решава се лако, али потребно је да схватимо да постоји

Ово су три велике лекције о љубави које сам научила након што су ме девет пута запросили:

1. То што сте направили зид како бисте се заштитили од својих емоција- има супротан ефекат

Одговор је само један - тражите изговоре за себе да не бисте били "сирови", прави ви. Другим речима, да ли се отварате, откривате своје право ја, дозволите себи да будете рањиви. И заправо, тако се повезујуте са особом поред вас, уместо да водите само уљудан пристојан разговор.
Многи од нас су се затворили због старих емотивних рана. Покушавајући да избегнемо свађе, расправе или да оставимо утисак као да смо се добро понашали у прошлим везама, ми сакривамо своје право ја. После много година, или понекад само пар месец тог наученог понашања, оно постаје укорењено. Ми смо изгубили осећај за себе, или чак за сопствену вредност!

2. Поштовање "правила" уништава везе и бракове

Оба своја брака склопила сам док сам још била млада, у први сам ушла у 21. години, а у други са 24. Играла сам по правилима забављања и веза. Моји мужеви су били добри људи, само нису били добри за мене у то време. Али, онда сам ушла у низ изузетно нездравих веза, због којих сам била несигурна у све што сам знала пре, укључујући и то ко сам у ствари. "Заледила" сам се, постала хладна и празна. Сакрила сам све своје слабости, страхове, неуспехе, прљаве тајне, оно чега се стидим. Уместо тогу, понудила сам им савршену фасаду, али још увек сам разумела да је моја рањивост у некој мери неопходна, како би навела те мушкарце да се отворе.

3. Не можете осетити љубав ако никада не отворите своје срце

Дозволите ми да вам кажем суштину проблема - нисам могла да се заљубим јер сам затворила своје срце. Ако не отворите своје срце, (а најдиректнији пут до отварања срца је показивање рањивости), тада нећете осетити праву љубав и повезаност са другима.
Наша људскост је оно што нас чини заиста драгим, и омогућава другима да се дубоко и аутентично заљубе у нас. Наравно, мушкарци сматрају да је самопоуздање привлачно, али оно у шта се заљубљују јесте та женска рањивост. Ово је такође разлог и зашто су жене остављене после неколико састанака, без објашњења, иако им се чинило да је све протекло савршено.
Стварни разлог је тај што су биле такве да се лако заборављају. Нису биле слојевите, стварне, са пуно "непознатих" у себи. Биле су превише добре!

Прочитајте још: Питање које може да најави раскид: Психолоз објашњава да је ово лампица за узбуну

Ипак, мушкарци и жене падају на те савршене фасаде сваки дан, верујући да су пронашли митског једнорога - савршену особу која је забавна и фина, воли авантуре, секси је и пуна љубави и брижна - све то у исто време! Они никада нису тужни или љути, проблематични, хистерични, повучени... Никада! Зар није сјајно ?! Не, није. То је лажно.

Дакле, заборавите на правила! Одбаците фасаду - доста са манипулативним играма! Ако желите да нађете праву љубав, постаните стварни, рањиви, оголите себе... па чак већ и на првом састанку. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.