Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Када је идеално време за нову везу након раскида? Ово је знак да сте преболели бившег партнера

Било да сте ви раскинули са неким или је неко са вама, осећања су слична

1667210458_people-g49b36245e_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Раскид емотивне везе може да буде трауматично искуство, а ово је посебно тачно ако је ваша веза била дугорочна и ако сте заиста волели ту особу.

- Искуство друштвеног одбацивања, или уопште друштвеног губитка, може представљати посебно емоционално искуство које је јединствено повезано са физичким болом - објашњава психолог Итан Крос, преноси Тхе Лист.

Сматра се да раскид може да доведе и до пораста хормона стреса, кортизола, који може да изазове штетне ефекте, од главобоље, проблема са кожом и затегнутости мишиц́а до проблема са варењем као што су грчеви, лоше варење и дијареја. Такође можете да имате проблема са спавањем и фокусирањем, због чега није лако бавити се свакодневним активностима.

Прочитајте још: Седам знакова да ПАРТНЕР губи интересовање за вас: Проверите да ли је ВРЕМЕ да свако крене својим путем

Фаза туге

Било да сте иницирали раскид или сте раскинули, и даље ћете проћи кроз фазе туге. Оне укључују порицање, љутњу,  депресију и прихватање. Психолози истичу да је важно да признамо сами себи како се заиста осећамо.

- То је траума. То је шок за ваш систем. Треба да будете заиста нежни према себи и да дозволите себи да осетите своја осећања - истиче психолог Ребека Хендрикс из за Гламоур.

Покушај да избегнете бол због губитка или да се понашате као да се раскид никада није догодио или не утиче на вас само ће продужити тугу.

- Избегавање туге може да вас заглави у осећањима туге, усамљености, кривице, срама и беса – што може утицати на ваше самопоштовање. А ако не тугујете на прави начин, то такође значи да никада не решавате осећања у вези са односом и њеним крајем. То може да отежа вашу доступност за нове партнере.

Када је идеално време за другу везу?

- Већини људи треба месец или два да процесуирају раскид, да жале и да интегришу лекције пре него што се врате ако су били у прилично озбиљној вези. Постоје неке школе мишљења које кажу да треба да будете слободни двоструко дуже него што сте били у вези. Или барем исто толико времена - објашњава психолог Полет Куфман Шерман за Гламоур.

Прочитајте још: "Први пут сам се са мужем пољубила на дан венчања": Млада поделила причу која би многе изненадила

Ипак, "магични број" не постоји. Требало би да одвојите онолико времена колико вам је потребно да преболите раскид. Међутим, један знак да сте можда спремни да поново почнете да излазите је када више не осећате љутњу или тугу због раскида.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas