Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
емоције

Како да пребродите НЕСПОРАЗУМЕ у вези или браку: Кључне су три ствари

Због све већих потреба, захтева и жеља, информација којима смо свакодневно изложени у везама или браковима се све чешће јављају конфликти.

1605179761_Depositphotos_166911062_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Тада наступа фактор – време. Темпо којим живимо не оставља нам пуно простора да се посветимо једни другима, а свим знамо да ако се проблеми не решавају на време, ствари само постају горе, особе исфрустриране… На ред затим долази – раскид, односно развод.

Кад се то има у виду, јасно нам је зашто данас сваки трећи брак доживљава крах. Али, због чега мора да дође до тога?

Расправе о темама о којима се ваша и партнерова мишљења разликују никад нису пријатне никоме, али уз мало пажње можете их учинити много прихватљивијим. О томе је причала психолог Тери Орбуч која је дала неколико врло важних савета о томе како да се носите с конфликтима у браку…

Свађа не решава проблем.

Прочитајте још: Познати руски психотерапеут открива зашто данашњи бракови пропадају

1. Посветите се решавању проблема

Следећи пут кад пожелите да разговарате с партнером о нечему што вас нервира, почните разговор преко телефона, мејла или поруке. Кажите му о чему хоћете да причате и како се због тога осећате. Затим га питајте да ли хоће да кад дође кући или неког другог дана, да о томе разговарате. На тај начин ће он имати времена да о свему размисли, па расправа сигурно неће бити тако жустра као што би, вероватно, била да сте га ухватили неспремног за ту тему.

Будите искрени.

2. Неспоразуми у вези? Пажљиво бирајте речи

Док с партнером разговарате о озбиљним темама, а настојите да избегнете свађу, бирајте ријечи. Често, током жестоких расправа, кажемо нешто због чега нам је касније жао. Стога, добро промислите о свему што ћете рећи и покушајте да избегнете речи као што су “увек” и “никад”. Њима партнера доводите у безизлазну ситуацију у којој ће се он само повући или – још више изнервирати.

Прочитајте још: 4 РАЗЛОГА који стоје на путу ка браку и 5 РАЗЛОГА због којих ће вам брак трајати до краја живота!

3. Немојте износити аргументе у спаваћој соби

Конфликте у спаваћој соби, нарочито пре спавања, треба избегавати. Да не бисте пали у искушење да, ипак, започнете расправу, немојте у кревету покретати озбиљне теме. Спаваћа соба треба да буде неутрална зона. Желите ли “секс помирења” само кажите да вам је жао или да ћете се потрудити да коригујете своје понашање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas