· · Komentari: 0
emocije

Kako da prebrodite NESPORAZUME u vezi ili braku: Ključne su tri stvari

Zbog sve većih potreba, zahteva i želja, informacija kojima smo svakodnevno izloženi u vezama ili brakovima se sve češće javljaju konflikti.

1605179761_Depositphotos_166911062_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Tada nastupa faktor – vreme. Tempo kojim živimo ne ostavlja nam puno prostora da se posvetimo jedni drugima, a svim znamo da ako se problemi ne rešavaju na vreme, stvari samo postaju gore, osobe isfrustrirane… Na red zatim dolazi – raskid, odnosno razvod.

Kad se to ima u vidu, jasno nam je zašto danas svaki treći brak doživljava krah. Ali, zbog čega mora da dođe do toga?

Rasprave o temama o kojima se vaša i partnerova mišljenja razlikuju nikad nisu prijatne nikome, ali uz malo pažnje možete ih učiniti mnogo prihvatljivijim. O tome je pričala psiholog Teri Orbuč koja je dala nekoliko vrlo važnih saveta o tome kako da se nosite s konfliktima u braku…

Svađa ne rešava problem.

Pročitajte još: Poznati ruski psihoterapeut otkriva zašto današnji brakovi propadaju

1. Posvetite se rešavanju problema

Sledeći put kad poželite da razgovarate s partnerom o nečemu što vas nervira, počnite razgovor preko telefona, mejla ili poruke. Kažite mu o čemu hoćete da pričate i kako se zbog toga osećate. Zatim ga pitajte da li hoće da kad dođe kući ili nekog drugog dana, da o tome razgovarate. Na taj način će on imati vremena da o svemu razmisli, pa rasprava sigurno neće biti tako žustra kao što bi, verovatno, bila da ste ga uhvatili nespremnog za tu temu.

Budite iskreni.

2. Nesporazumi u vezi? Pažljivo birajte reči

Dok s partnerom razgovarate o ozbiljnim temama, a nastojite da izbegnete svađu, birajte riječi. Često, tokom žestokih rasprava, kažemo nešto zbog čega nam je kasnije žao. Stoga, dobro promislite o svemu što ćete reći i pokušajte da izbegnete reči kao što su “uvek” i “nikad”. NJima partnera dovodite u bezizlaznu situaciju u kojoj će se on samo povući ili – još više iznervirati.

Pročitajte još: 4 RAZLOGA koji stoje na putu ka braku i 5 RAZLOGA zbog kojih će vam brak trajati do kraja života!

3. Nemojte iznositi argumente u spavaćoj sobi

Konflikte u spavaćoj sobi, naročito pre spavanja, treba izbegavati. Da ne biste pali u iskušenje da, ipak, započnete raspravu, nemojte u krevetu pokretati ozbiljne teme. Spavaća soba treba da bude neutralna zona. Želite li “seks pomirenja” samo kažite da vam je žao ili da ćete se potruditi da korigujete svoje ponašanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.