Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како у браку настаје огорченост? Ове облике понашања би требало да избегавамо

Сваки брак има свој јединствен скуп изазова

1651153989_couple-1934204_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Неке од њих је тешко превазићи, попут одсуства комуникације или поверења. Међутим, једно од највећих искушења у браку је развијање осећаја огорчености према супругу. Многи парови ће нажалост гајити осећања љутње једни према другима, због ствари које су ван њихове контроле, што често доводи до тога да развод постаје могућност. Јасно вам је због чега огорчености не би смело да буде места у браку.

Шта је огорченост у браку? Термин огорченост не представља само негативну емоцију, већи и врло сложену коју можемо дефинисати као осећај љутње, мржње и анимозитета према другој особи. Овај осећај настаје када једна страна сматра да јој је нанесена велика неправда. У нашој галерији вам откривамо знаке који вам указују на то да се огорченост увукла у ваш брак, како бисте знали да нешто морате да предузмете по том питању.

Прочитајте још: Девојка преко фотографије открила да је дечко вара: Приметила је ово и помислила да постоји проблем (ВИДЕО)

Поновно проживљавање догађаја

Иако је огорченост у браку нешто што многи доживљавају, постоји много начина да се позабавите овом емоцијом пре него што она измакне контроли и уништи ваш брак. Стручњаци сматрају да је решавање љутње у раној фази добар начин да се спречи да она касније постане проблем. Ако се не ослободите љутње, она ће неминовно довести до огорчености. Поновно проживљавање љутње, односно немилог догађаја је јасан знак да се суочавате са овом емоцијом.

Негативна осећања

Која су то тачно негативна осећања у питању? То може да буде бес, непријатељство, фрустрација, али и осећај да вас супруг више не привлачи. Огорченост се може код људи ослободити на различите начине, при чему једни мисле да записивање негативних осећања помаже, док други верују да је разговор са терапеутом бољи. Негативних осећања према партнеру се можете решити и ако пронађете неки заједнички хоби и потрудите се да више квалитетног времена проведете заједно.

Жаљење

Да ли вам је жао што сте уопште упознали свог супруга? Жаљење је знак огорчености, а може постати велики проблем у браку. Временом огорченост доводи до удаљености међу партнерима, одсуства љубави и развода. Ако жалите због поступака из прошлости, било да је то нешто што сте урадили или нисте, готово да је неизбежно очекивати да вас пре или касније обузме осећај огорчености. Оно што бисте морали знати је да свако од нас одговара за своје поступке и да за ваше изборе није крив ваш супруг.

Кајање

Огорченост у браку може бити узрокована кајањем. Ако се кајете због нечег што сте рекли или урадили свом супругу, што га је дубоко повредило, то може значити да вам је стало до њега и да желите да ваш брак успе. Међутим, ако се кајете што сте с њим у браку, то је сасвим друга прича. Једно је покушати поправити ситуацију у браку искупљењем за ствари поводом којих се кајете, као што је превара, а нешто сасвим друго ако сте се покајали што сте уопште ступили у брак са својим супругом.

Прочитајте још: РАЗЛИКЕ У ГОДИНАМА: Предности везе са млађим мушкарцем

Избегавање супруга

Један од класичних знакова огорчености у браку је престанак причања о проблемима. Ако ви и ваш супруг у последње време игноришете своје проблеме, то је без сваке сумње показатељ тога да се огорченост увлачи између вас. Проблеми који се не решавају доводе до тога да постану нерешиви, а то даље води до развода. Избегавање разговора и провођења времена са супругом је нешто најгоре што можете да урадите свом односу.

БОНУС ВИДЕО

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas