Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
односи

Колико често имате СЕКС? Ово је ЧАРОБНА БРОЈКА за здраву везу

Како старимо мењаће се аспекти наше сексуалности. Жеља се може смањити, а може се и повећати.

1599036500_Depositphotos_67970303_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сигурно сте се питали која је количина секса у браку "нормална", а сексолог Схамyра Хоwард за портал МиндБодyГреен рекла је да учесталост секса зависи од самог пара и њхових жеља.

Прочитајте још: Ових ДЕСЕТ СТВАРИ МУШКАРЦИ не воле да ЧУЈУ од својих ЖЕНА

Направљена је анкета у којој је учествовало 660 људи који су у браку, а поделили су своја искуства о учесталости секса:

Фото: Пиxабаy
  • 25% је имало полни однос једном недељно
  • 16% је имало полни однос два до три пута недељно
  • 5% је имало полни однос четири или више пута недељно
  • 17% је имало полне односе једном месечно
  • 19%  је имало полни однос два до три пута месечно
  • 10% није имало полне односе у последњих годину дана
  • 7%  је имало полни однос отприлике једном или два пута у последњих годину дана

Прочитајте још: Одговорите на ТРИ питања, па ако је одговор "ДА" ускоро ћете добити ВЕРЕНИЧКИ ПРСТЕН

Друга истраживања су показала сличне бројке. Вишегодишње истраживање на 35 000 Британаца објављено 2019. открило је да половина људи у озбиљним везама има полне односе мање од једном недељно. У студији на преко 8 000 људи старијих од 50 година 31 посто парова има полне односе неколико пута недељно, 28 посто парова има полне односе неколико пута месечно, 8 посто парова полне односе има једном месечно, а 33 посто парова ретко или уопште нема.

Како парови старе учесталост секса се смањује.
Фото: Депосит

Међу људима старијима од 70 година, студија објављена 2015. у Архиви сексуалног понашања открила је да је 33 посто сексуално активних мушкараца и 36 посто сексуално активних жена имало полне односе барем два пута месечно. Међу људима старијима од 80 година је 19 посто сексуално активних мушкараца и 32 посто сексуално активних жена имало је полне односе барем два пута месечно. Према Међународном друштву за сексуалну медицину, истраживање из 2010. године с Института Кинсеy показало је да је готово 25 посто жена старијих од 70 година имало полне односе више од четири пута недељно.

Прочитајте још: Досадно вам је: Ево како БРАКУ ВРАТИТИ ЕНЕРГИЈУ

- Изгледа да се учесталост секса смањује како парови старе, каже Хоwард.

Лаурен Фогел Мерсy, психолог и сексуални терапеут, додаје:

- Сви се аспекти наше сексуалности могу мењати како старимо. Узбуђење и оргазми могу потрајати дуже, жеља се може смањити, а сексуална учесталост сигурно може падати, посебно како веза сазрева годинама. Наравно, то неће важити за све, али је уобичајено.

Једном недељно је магични број.

Прочитајте још: Мале ЖИВОТНЕ НАВИКЕ заувек зближавају партнере! Покушајте да их усвојите

Не постоји "идеална" бројка која каже колико би често сваки пар требало да има односе. Хоwард примећује да је студија из 2015. објављена у часопису Социал Псyцхологицал анд Персоналитy Сциенце показала да су парови најсрећнији кад имају полне односе отприлике једном недељно. Њихова срећа у вези смањила се како су имали секс ређе од тога, али није се повећавала ако су чешће имали полне односе.

- Чини се да је чаробни број за одржавање позитивне сексуалне атмосфере у вези једном недељно- каже Хоwард.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas