Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЛИКО ПАРОВА СТВАРНО ОСТАНЕ ЗАЈЕДНО ПОСЛЕ ПРЕВАРЕ: Резултати студије ће вас запањити

​Колико пута сте чули – могу да опростим само превару за коју не знам. Али колико парова заправо опстане и након невере?

1697795869_1234.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Те и друге занимљиве податке показало је једно истраживање.

Проучавајући важне факторе који доприносе дуготрајнијој љубавној вези, истраживачи британског сервиса ИТВX испитали су 2.000 парова у дугим и срећним везама и проверили, између осталог, колико им је битан сексуални живот и колико често имају односе. Открили су да су парови који су заједно били 10 и више година у просеку имали секс седам пута месечно.

Пресудан фактор за срећну везу

И мада је већина њих секс навела као један од важних фактора у дугој и срећној вези, анкета је показала и да га многи не сматрају најважнијим фактором. Апсолутно кључна ствар за успех везе и оно што парове више од 10 година држи заједно била је – заједничка забава. Осим тога, многи су као кључно за успешну везу навели и то што могу да заједно дођу до компромиса, што немају тајни пред партнером, а имају исти или слични смисао за хумор…

Иако су сви испитаници рекли да редовни полни однос увелико доприноси задовољству и срећи у вези, отприлике пет одсто испитаних парова признало је да партнер спава у одвојеној соби, док је 20 одсто рекло и да су у некој фази везе преварили партнера. Од тога их је 58 одсто било ухваћено у невери, али везе су се након велике кризе због невере опоравиле.

Изненађујући подаци о превари

Изненађујуће је што је чак 85 посто испитаних парова успело да поправи свој однос и да остане заједно и након невере. Тај податак је многима велики шок ако знамо како људи иначе говоре о превари и доживљавају је као једну од ретких ствари у односу преко које никад не би могли да пређу због срушеног поверења.

Сада се чини да љубависање са другим не мора да буде кобно по однос и ако се открије.

А ту је још једна бројка која много говори – 38 одсто испитаних рекло је чак да им је афера ојачала примарну везу.

Иначе, поменуто испитивање је само један од истраживачких пројеката у којима су се у скорије време тражили разни важни фактори у љубавним мушко-женским односима.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas