Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мали сигнали који говоре више од речи: Седам знакова да нас неко привлачи

Обратите пажњу на мале знакове

1685969903_shutterstock_1205654722.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Понекада нам није јасно да ли ми некога привлачимо, а парадоскално, понекада нам није ни најјасније да ли нас неко привлачи. Навикли да живимо у сфери сталне рационализације, често не примећујемо јасне знаке привлачности. Сазнајте по чему можете јасно закључити да ли између вас тињају осећања.

Седам знакова да вас неко привлачи

Слично понашање

Огледање (мирроринг) се дешава када неко покушава да се подсвесно повеже са вама тако што одражава ваше понашање. Ако приметите да неко ставља своје тело у сличан положај као ви, понавља ваше изразе лица, могуће је да га привлачи ваше присуство и да то изражава кроз ове невербалне гестове. Ово је такође један од разлога зашто парови у дугогодишњим везама постају све сличнији једни другима; због огледања почињу да користе сличне изразе лица или се слично смеју.

Физички додири

Док неки изражавају своју наклоност на суптилније начине, други имају тенденцију да изразе своју привлачност физичким додиром. То могу бити дужи загрљаји, тапшање по руци или рамену, можда су вам ставили руку на леђа или случајно дотакли руку... Обратите пажњу да ли је особа на овај начин физички активна са свим људима, или посебно са вама.

Оријентација тела

Када нас неко привлачи, наше тело ће несвесно сигнализирати да жели да се физички или емоционално приближи тако што ће се померити директно према тој особи. Чак и у већим друштвеним круговима, моћи ћете да приметите да је тело ове особе окренуто у вашем правцу. Осим торза, привлачност може одати и оријентација стопала – када особа ужива у разговору са другом особом, стопала ће јој бити окренута према њима; али ако жели да напусти разговор, бар једно њено стопало биће окренуто у страну.

Отворени говор тела

Ако вас неко привлачи, вероватно је да ће његов говор тела бити опуштенији и отворенији у интеракцији са вама. Ако особа држи своје тело у рањивијој и отворенијој позицији, то значи да се са вама осећа удобно и безбедно.

Подизање обрва

Овај знак је можда теже уочити, али ако јесте, схватите га као добар знак. Подигнута обрва је микро експресија, што значи да се на лицу особе појављује само на тренутак или секунду. Такви изрази су најизразитији знаци правих осећања неке особе - чак и када њене речи или свесни поступци говоре другачије. Подигнута обрва указује на искрено изненађење и узбуђење.

Промена гласа

Да ли сте икада приметили да глас вашег најбољег пријатеља постаје све виши или дубљи када говори о некој особи која њу или њега привлачи? Истраживања су показала да када разговарају са неким ко их привлачи, људи несвесно мењају тон, јачину и висину свог гласа. Обратите пажњу да ли се глас особе промени када разговара са вама. Мушкарци имају тенденцију да промене свој глас продубљујући га како би нагласили своју мужевност.

Расејано понашање

Можда ћете приметити да је одређена особа расејанија и неспретнија када је у вашој близини. Док разговара са вама, она може бити потпуно несвесна остатка свог окружења, што указује да имате њену пуну пажњу. Ови знаци указују на то да вас та особа привлачи (платонски или романтично), јер имају проблема да се концентришу на било шта осим на вас.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas