Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мали сигнали који указују на то да је партнер несрећан у вези: Многи на ово не обраћају пажњу

Постоји огромна разлика између изражавања туге и задржавања исте у вези.

1704379493_shutterstock_564011590.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када осећање горчине дрђите дуго у себи, на површину излази незадовољство као када отворите чеп од флаше. Када особа постане несрећна у вези, то осећање може да манифестује кроз различита понашања.

Битно је да разумете знаке како бисте разумели шта се дешава испод површине. Према стручњацима ово су 5 ствари које показују да је партнер несрећан у вези.

1) Потреба за осамљивањем

Један уобичајени знак да је особа несрећна у вези је повећан осећај одвојености. Психолози често говоре о емоционалној одвојености као механизму суочавања. То је начин да људи управљају стресом или непријатним емоцијама тако што ће се одвојити од њих.Није другачије када су у питању односи. 

Ако човек почне да се осећа несрећним, није неуобичајено да се повуче у свој свет како би избегао суочавање са проблемом. Ово се може манифестовати на различите начине, укључујући мање комуникације, смањену наклоност и провођење мање квалитетног времена са својим партнером.

То не значи да је партнер изгубио интересовање или да је уопште престао да брине. Често је то само његов начин да се носи са нелагодом коју не уме да изрази, наводе са сајта Хацк Спирит. 

2) Претерано критичко понашање

Друго понашање које сигнализира да би особа могла да буде несрећна у вези јесте критиковање. Када имате партнера који је увек весео, опуштен и културан, а одједном креће да буде непријатан и да замера сваку ситницу, то може да буде знак да нешто није у реду са односом. Кроз тај одбрамбени механизам скрива своју сакривену тугу и незадовољство, које се испољава кроз џангризавост.

3) Тражи потврду сопствене вредности на другом месту

Када је партнер несрећан у вези, може да почне да тражи потврду изван ње. Ово не значи нужно неверство, али може да се више окрене ка пријатељима, хобојима и послу.

Студија је показала да људи који се осећају несигурно и сумњају у осећања својих партнера флертују са другима како би се осећали боље.

Када је човек несрећан, али не може или неће то да изрази, он би подсвесно могао да тражи потврду своје вредности негде другде. Од колега, пријатеља или чак непознатих људи. Битно је да реагујете када препознате овакво понашање.

4) Промена образаца комуникације

Још једно понашање које може да указује на то да је партнер несрећан у вези је промена у начину комуникације. Комуникација је стуб сваке везе, али када ствари крену низбрдо, ово је често једна од првих ствари која се мења. Можда ћете приметити да је мање причљив, да шаље мање порука или избегава дубоке разговоре.

Ово повлачење није нужно намерно. Често, можда чак особа и не схвата да то ради. Али то је подсвесни начин да се дистанцира од проблема са којима се бори. Запамтите, комуникација је двосмерна улица. Дакле, ако приметите ове промене, можда је време да започнете разговор о томе шта се дешава.

5) Недостатак интимности

У вези, интимност је више од физичке блискости. Реч је о емоционалној повезаности, међусобном разумевању и заједничким искуствима.

Када је партнер несрећан у вези, може да буде приметан пад интимности. Може се осећати као да између вас постоји невидљиви зид. Не ради се само о мање физичке блискости, то би могло бити и мање заједничког смеха и мање дубоких разговора.

Ово може да буде веома тешко јер се осећате као да губите контакт са особом до које вам је највише стало. Али запамтите, овај недостатак интимности се често не односи на вас, већ на партнерову борбу да изрази своја осећања.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas