Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мишљење професорке психологије: Због чега жене варају своје партнере?

Професорка психологије навела је најчешће разлоге због којих жене варају своје партнере

1685008119_shutterstock_215577151.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Романтичне везе треба неговати и оне захтевају пуно рада. Од осигуравања да се ваш партнер осећа вољено и схваћено до поделе обавеза на начин који вас двоје сматрате прикладним, а у свему је кључна комуникација. Ако занемарите ове ствари, може доћи до прељубе.

Према мишљењима неких стручњака, психолога и терапеута, разлог број један због којег жене варају у везама је што њихове емоционалне потребе нису задовољене.

"Емоционална приврженост темељ је задовољства у свакој вези. Жене жуде за пажњом, подршком, љубављу и бригом. Када те потребе остану незадовољене, осећају се фрустрирано и изнервирано", каже Леа Мекехон, саветница и професорка психологије, и појашњава да је то зато што жене имају тенденцију да придају већу вредност овом аспекту своје везе.

"Мушкарци често одустају од проблема као што су недостатак емоционалне привржености и недостатак комуникације, док се највише усредоточују на физичке потребе", додаје Леа.

Постоји осам примарних разлога преваре

Једна студија из 2017., објављена у "Јоурнал оф Сеxуал Ресеарцх", истраживала је разлоге невере, а у њој је 495 испитаника који су преварили своје партнере замољено да открију зашто.

Анализом њихових одговора пронађено је осам примарних разлога: љутња, самопоштовање, ниска преданост, једнократни ситуацијски узроци попут пијанства, занемаривање, сексуална жеља за особом с којом су варали, потреба за сексуалном разноликошћу и недостатак љубави у примарном односу.

Истраживање је показало да жене у просеку имају дуже везе од мушкараца. Такође је вероватније да ће признати аферу својим партнерима. Ако постоји проблем - с емоционалном повезаношћу или било чим другим у вашој вези - за који се бојите да би могао довести до невере, најважније је разговарати с партнером.

"Људи не читају мисли. Понекад нашим партнерима треба подсетник и "упутство" како би се бринули за нас. Исправно комуницирање ваших потреба на асертиван начин један је од начина да утичете на могућност да се оне испуне", каже Ноел Бенач, сексуална терапеуткиња, и додаје да је понекад проблем превелик да бисте га сами решили те саветује да у том случају размислите о проналажењу терапеута за парове. Када је реч о разлозима зашто мушкарци варају, њихов главни разлог је мањак секса у браку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas